Els londinencs ens van assegurar que tornarien aviat a Barcelona i avui hem sabut que seran una de les atraccions del Primavera Sound 2019. Serà una nova ocasió per veure en directe un dels grups que més bé sonen del moment.

Tom McFarland i Josh Lloyd-Watson es coneixen des que eren nens i veïns a Londres. Aquests dos productors musicals van començar a fer música a casa seva amb un ordinador fins que van crear un so únic que més tard es va traduir en una banda: Jungle.

“Hem tocat plegats des que teníem 10 anys i suposo que és un llarg viatge. 12 anys més tard, quan en teníem 22, ens vam tornar a ajuntar, vam començar a fer música i vam dir: ‘Sí, això està molt bé’. Ens sentíem molt lliures creativament. No havíem de fer música per a ningú, sinó el so que nosaltres gaudíem. Crec que quan arribes a això, tot es trasllada més fàcilment al món”, explica McFarland.

La seva música recupera el funk dels 70 i barreja soul, pop, música tropical i psicodèlia, i és a la vegada immersiva i ballable.

‘Jungle’

Van debutar al 2014 amb el seu primer àlbum, de nom homònim al grup, i des del principi van tenir èxit. Però la seva fama no seria la mateixa sense els seus videoclips, que tenen una qualitat estètica impecable i, sobretot, uns ballarins que fan les delícies de l’espectador.

“Per nosaltres els vídeos han d’explicar una història també i aquesta història s’explica a través de personatges, del moviment i de la seva manera d’interpretar les cançons. Sempre hem pensat que la dansa és una reacció molt natural a la música, així que ens va semblar molt obvi fer-ho així”.

‘For ever’

Ara, quatre anys més tard, presenten el seu segon disc, ‘For ever’, que, segons diuen, és molt més profund que l’anterior.

Segons Josh Lloyd-Watson, “aquest disc parla de les nostres experiències, de la gent que hem conegut. Tots dos ens hem enamorat i desenamorat, així que parla molt del cicle de l’amor. Crec que aquest ha estat un dels reptes més grans, entendre els nostres propis sentiments i explicar-los de manera que la gent pugui connectar-hi”.

El primer tema que presenten, ‘Happy man‘, parla de la pèrdua de drets d’una generació de joves que té els somnis lluny del seu abast i a la qual li diuen com ha de viure.

“Per nosaltres, ‘Happy man’ parla de moltes coses, però sobretot de la pressió que sentim tots per viure la vida d’una determinada manera. Ja saps, ens dicten quina és la manera de ser feliços. Compra-t’ho tot, viu en una casa gran, forma una família, condueix un cotxe vistós… i el que volem és ensenyar a la gent que aquest no és el camí per a una vida i una existència plenes”.

‘House in LA‘ mostra un costat diferent de Jungle, que apareixen amagats a les muntanyes de Los Angeles, desconsolats i buscant la seva ànima. El videoclip es va rodar a Los Angeles, després que la banda toqués al festival Coachella.

El grup també destaca pels seus directes. El duet va decidir crear una banda de set membres per fer els seus concerts, i han aconseguit que alguns crítics qualifiquin els seus xous d’espectaculars.

A l’estat espanyol i a Barcelona ja han tocat en diverses ocasions, com ara al Bilbao BBK Live, al Razzmatazz o al Primavera Club.

“Vam tenir la sort de tocar al Bilbao BBK Live i va ser una experiència increïble. La gent espanyola té molta energia i tot és més tard a Espanya, així que la nit és viva. Nosaltres volem anar al llit a les onze i la gent sopa i comença a preparar-se a les onze!”, expliquen divertits.