Traviata al Gran Teatre del Liceu

El Gran Teatre del Liceu suspendrà la futura programació de la temporada a partir del 8 de desembre si el Procicat no elimina la limitació de 500 espectadors per funció, l’aforament màxim permès en les activitats culturals en el primer tram de la desescalada per la covid-19. La Comissió Executiva del Liceu ha fet l’anunci després d’una reunió extraordinària que s’ha celebrat aquest dissabte al matí i després de constatar “la impossibilitat de continuar celebrant representacions amb una presència màxima de 500 persones, poc més del 20 % de l’aforament del teatre”.

Si s’arriba a aquest punt, informa el teatre en un comunicat, s’avisarà el públic, es retornarà l’import de les entrades i no es reprendran les funcions fins que es produeixi una situació que “deixi enrere les costoses reprogramacions i cancel·lacions”. De moment es manté la funció del dimarts 8 de desembre i les futures representacions amb previsió d’ocupació del 50 %, pràcticament amb tot el taquillatge venut.

 

L’alerta arriba després de constants peticions al Procicat per demanar una revisió a la baixa de l’aforament. En aquest sentit, el teatre tenia previst que a partir de dilluns es pogués ocupar el 50 % dels seients de la sala, tal com van fixar en la reobertura del 27 de novembre, i disposar així de 1.144 localitats a cada funció. De fet, l’estrena de ‘La traviata’ es va fer aquest divendres 4 de desembre amb un aforament limitat de 500 persones. Va ser una sessió extraordinària que es va haver de desdoblar per tal d’acollir la meitat del públic, que ja havia comprat les entrades per a la sessió de dissabte dia 5.

A la reunió de la comissió executiva hi han assistit la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, i el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, que s’han mostrat disposats a informar al Procicat per “revisar els topalls d’assistència en grans equipaments” com el Liceu.