Tot i que hi ha qui va decidir marxar dijous de pont, bona part dels allotjaments catalans asseguren que el nombre d’hostes que tindran aquests dies és gairebé imperceptible. “Hem tingut una baixada d’entre un 80 i un 90 % de reserves respecte l’any anterior”, ha explicat Raquel Xaragay del portal Cases Rurals Catalunya.

Tot i això, alguns allotjaments han detectat un lleuger repunt de reserves per a la nit de dilluns 7 a dimarts 8 de desembre, que coincideix amb l’obertura del confinament municipal dels caps de setmana. Tot i que aquesta tendència és una petita escletxa per fer caixa, no acaba de ser del tot rendible. “Davant la manca de reserves, alguns allotjaments han obert la possibilitat de fer una sola nit, quan abans el mínim eren dues. Una opció que no és massa viable des del punt de vista econòmic per als allotjaments”, ha assegurat Ferran Puig President CONCATUR. Puig explica que considera que aquest tipus de visita és “de poca qualitat” perquè no permet al client descobrir l’entorn. Tot i així, reconeix que es podrà cobrir “la necessitat de sortir que tenen molts ciutadans” degut a les restriccions imposades per la crisi sanitària.

Alguns establiments decideixen no obrir

La manca de clients ha provocat que alguns hotels decideixin no obrir durant el pont de la Puríssima. “Per a nosaltres no té cap sentit obrir abans que s’aixequi el confinament municipal, tenim previst obrir a partir del 23 de desembre un cop es permeti la mobilitat”, ha explicat Eugeni Llos, director del Peralada Resort. Durant aquestes dates, l’any 2019, assegura que l’hotel estava gairebé complet. “Aquest any, la facturació del pont ha estat zero”, ha afegit.

buenos aires

Amb tot, tenen l’esperança posada en la campanya de Nadal. La majoria d’allotjaments ja disposa de propostes adaptades a les restriccions del Procicat per tal d’oferir als clients un lloc diferent on poder gaudir de les festes nadalenques.