Les particularitats de l’activitat cultural del Gran Teatre del Liceu fan que les afectacions per la crisi del coronavirus s’estenguin més enllà dels 15 dies de confinament decretats per l’estat d’alarma. Els responsables de la institució han anunciat aquest dissabte en un comunicat que es veuen obligats a suspendre tota activitat fins al 3 de maig. Les cancel·lacions, explica el Liceu, es deuen a “la impossibilitat d’iniciar períodes d’assajos o de muntatge” i per la “prohibició de la mobilitat europea i internacional”.

El Liceu ja ha detallat quins són els muntatges que queden cancel·lats per la mesura. Són ‘La clemenza di Tito’, ‘Giselle’, l’òpera en versió concert ‘Semiramide’, el concert de cambra ‘El Schubert crepuscular’ i el procés de creació i funcions de ‘La barcarola’. Durant els propers dies, els responsables del Liceu contactaran amb els espectadors afectats per “informar-los de totes les opcions”.

Segona remesa de cancel·lacions

Aquesta és, de fet, la segona tanda d’anul·lacions al Liceu a conseqüència de la crisi per la covid-19. La institució ja va haver de suspendre part de l’activitat artística -‘Lohengrin’, ‘El monstre al Laberint’ o el concert OFF Liceu al Foyer- arran de la mesura de la Generalitat de l’11 de març de prohibir tota activitat que impliqués l’aglomeració de més de mil persones. Multitud de concerts, obres de teatres i festivals s’han vist afectats per aquesta crisi sanitària.