renda infantil

Front comú del municipalisme per reclamar celeritat a la Generalitat en les mesures per garantir les beques menjador de totes les famílies que tenen adjudicada aquest ajut també durant la crisi del coronavirus. Cinquanta alcaldes, gairebé tots de l’àrea metropolitana -entre les quals també l’alcaldessa, Ada Colau,– han enviat aquest dissabte una carta al president Torra per denunciar la lentitud del procés i la “manca de coordinació” per rebre les targetes moneder, el mecanisme per vehicular aquesta prestació social que hauran de repartir els ajuntaments a les famílies beneficiàries.

Els alcaldes consideren que el sistema és caòtic i se senten “desemparats per fer front una situació” de la qual no tenen competències. “El protocol ha estat acordat sense diàleg amb el món local” afegeix la missiva de Colau, que també alerta que no tenen les dades de les famílies a qui s’ha de lliurar les targetes moneder. L’alcaldessa també denuncia que no tenen “cap tipus de suport ni per part de la Generalitat ni dels centres educatius”.

La resposta de la Generalitat

La crítica del món municipalista ja té resposta de l’executiu català. La portaveu del govern, Meritxell Budó, ha assegurat que en total s’atorgaran 160.000 targetes moneder i que “algunes ja han començat a arribar als consells comarcals, als ajuntaments i, fins i tot, al Consorci d’Educació de Barcelona”. Budó ha afegit que aquesta és la “fórmula més oportuna” per mantenir les beques menjador.