(ACN) Jordi Savall ha dirigit aquest dimarts per primera vegada en la seva carrera ‘La creació’, de Franz Joseph Haydn, en una sessió doble al Palau de la Música. Director i artistes han fet dues actuacions per oferir el màxim nombre de localitats possible tenint en compte les limitacions en l’aforament.

A causa de l’extensió de l’obra, se n’ha interpretat una versió escurçada, amb una primera part idèntica, però amb extractes diferents de la segona i tercera parts en cada sessió. Així doncs, ‘La creació’ s’ha interpretat de forma íntegra entre totes dues.

Savall ha conduït les seves formacions Le Concert des Nations i La Capella Reial de Catalunya per oferir la seva lectura d’aquest cèlebre oratori, que narra la creació del món. El concert ha comptat amb la soprano Yeree Suh, el tenor Tilman Lich i el baríton Matthias Winckhler en els papers solistes.

Savall agraeix l’esforç

Abans de començar el concert, Jordi Savall ha agraït al Palau de la Música “l’esforç” per poder celebrar l’espectacle en dues actuacions, i “sobretot” als músics, cantants i solistes “l’esforç immens de fer en un mateix dia un assaig i dos concerts”.

Savall ha tornat a actuar al Palau, on ha intervingut en diverses ocasions en els darrers anys. El músic hi ha dirigit obres emblemàtiques com ‘La passió segons sant Mateu’; ‘El messies’, de Händel; les tres darreres simfonies de Mozart o l’’Oratori de Nadal’, de J. S. Bach.