La gran fira de Nadal del Port 2023 s’ha posat en marxa aquest dimarts a la tarda amb l’espectacle ‘Il·lusions’, una experiència de realitat virtual de què es podrà gaudir fins a l’últim dia de la fira. L’espai obrirà de 12 a 22 h fins al 7 de gener, en total 10 hores perquè les famílies puguin gaudir d’activitats d’allò més diverses. Grans i petits podran viure la màgia de Nadal pujant a un carrusel antic o un trenet de Nadal, patinar en una pista que imita el gel de 400 metres quadrats, pujant a la nòria de 65 metres d’alçària o comprant a les paradetes productes de proximitat.

Música, llums i varetes per al compte enrere

Les coreografies del grup musical BETA de l’SX3 han iniciat l’acte convidant el públic a ballar al ritme de cançons com ‘Full festa’ o ‘Aquest Nadal’. També han presentat ‘Il·lusions’, la primera experiència de realitat virtual de l’SX3, ubicada dins la fira de Nadal. A través d’unes ulleres virtuals les famílies podran submergir-se en el metavers per resoldre una missió.

Un grup d’infants amb varetes de llum han estat els encarregats de fer el compte enrere que ha encès oficialment tota la il·luminació al port. També han donat pas a l’espectacle de llum i música de la torre de Jaume I: la torre del telefèric ubicada al moll de Barcelona.

Balls, gralles i tradició marinera

Un cop il·luminat el moll, els gegantons de la Barceloneta han ballat al ritme de les gralles dels Grallers de la Carxofa. La presidenta de l’Associació de Geganters de la Barceloneta, Carme Tomás, ha explicat cadascuna de les figures, totes molt lligades al barri mariner: el Pere i la Carmeta, la torre del Rellotge, el Miquelet, l’estibador Ganxut i el cuiner Ramonet.

I la cirereta del pastís han estat el Pep Barceló i la Maria la Neta, els gegants que amb orgull porten el nom del barri per tot arreu. Junts han ballat per tercera vegada una havanera composta per Antònia Vilàs, poetessa del barri. Per últim, el ritme de swing de la Big Band de l’Escola de Músics ha tancat l’acte.

Més llums a Nadal al Port 2023

En aquesta cinquena edició, l’enllumenat i les activitats s’estenen a la Barceloneta amb l’objectiu de dinamitzar socialment i econòmicament els barris més propers al port de Barcelona.

A la banda marítima, atracats al Moll de la Fusta, els vaixells històrics del Museu Marítim de Barcelona, el Pailebot Santa Eulàlia i el Far de Barcelona, estan guarnits per a l’ocasió i es podran visitar.

Què vols saber del Nadal 2023?