Concert de doble celebració al Jamboree (sala 3): la del centenari de Joan Mas Marsell, melòman i pare de l’actual propietari de la sala, Joan Mas Soler, i la del 50 aniversari de la mort de Duke Ellington (1899-1974). Joan Mas Marsell és un melòman i un gran admirador de Duke Ellington, a qui va veure en directe en els mítics concerts al Palau de la Música (1966) i Santa Maria del Mar (1969). Joan Mas Soler va pensar que convidar la millor orquestra “ellingtoniana” era el més adient per celebrar els 100 anys del pare.

La Laurent Mignard Duke Orchestra, fundada a París fa 20 anys, ha actuat aquest dijous al matí en sessió privada per a família i amics, i en sessió doble per al públic al vespre. És una orquestra consagrada a preservar el llegat de Duke Ellington, interpretant el seu repertori amb fidelitat a l’original. “Hem de trobar sempre l’equilibri entre la inspiració més propera a l’original i el fet que som, ara i aquí, en el nostre moment”, especifica Laurent Mignard.

Recopilant Ellington

La formació ha posat en marxa diversos projectes, en disc i en directe, dedicats a l’obra i la personalitat d’Ellington, com ‘Battle royal’, ‘Ellington french tour’ i una interpretació del ‘Concert sacre’. El darrer àlbum publicat és el doble ‘Duke ladies’, sobre la inspiració de la dona en l’obra d’Ellington, en què canten Rhoda Scott, Roberta Gambarini i, fins i tot, la soprano operística Natalie Dessay.

“Intentem fer projectes temàtics, perquè l’obra d’Ellington és molt extensa. És com si féssim la nostra recopilació d’Ellington”, comenta Mignard, que és, a més de director de l’orquestra, un reputat trompetista. És també president de la Maison de Duke i del Duke Festival.