L’In Museu torna en la seva quarta edició per ensenyar-nos la cara B de fins a 14 museus de la ciutat. A partir d’aquest dilluns a les 10 h la web de l’In Museu permet fer reserves per visitar els equipaments culturals des de la visió del que hi treballa, ja siguin conservadors, restauradors o arxivers. Aquest any com a novetat es podran visitar les entranyes del MACBA, el MNAC i la Fundació Miró.

L’In Museu es consolida

Amb l’arribada d’aquest trio de museus de primera línia l’oferta de l’In-Museu es consolida i els organitzadors esperen arribar als 4.000 visitants. El dissabte 1 de febrer es podrà descobrir la part menys visitada dels centres i es calcula que es programaran unes 150 visites. Amb l’In Museu es busca fomentar l’interès de la ciutadania pels centres patrimonials i en certa manera fidelitzar el públic.

Des dels museus també es valora positivament obrir per un dia les entranyes dels equipaments culturals. Els treballadors s’hi senten més motivats perquè ensenyen el valor social de la seva feina i també s’afavoreix el seu reconeixement. 

Restauradors MACBA

Per primera vegada s’ha volgut establir un preu simbòlic per a aquesta activitat. Per dos euros es podrà fer la reserva de la visita i, segons l’Institut de Cultura de Barcelona, no es tracta de cap afany recaptatori, justifiquen el preu per assegurar-se que la gent després de reservar té un compromís extra per assistir a l’activitat.