Maria Zahara Gordillo, de nom artístic Zahara, ha tornat a Barcelona en el marc del Festival del Mil·lenni, com ja va fer fa un any. Però aquest cop no a l’Apolo sinó al Palau de la Música, en el marc d’una petita gira concebuda per teatres amb el públic assegut.

“La intenció de la gira és abordar el repertori que més toqui la fibra sensible”, explica Zahara. Un repertori menys centrat en el darrer disc, amb temes que gairebé no ha cantat en directe, com ‘Fotofinish’, ‘Olor a mandarinas’o aquest ‘El caso de emergencia’.

‘Astronauta’

La minigira suposa una aturada en la de presentació d’‘Astronauta’, que l’any passat la va dur a l’Apolo, i amb la qual s’ha passejat per diversos festivals. ‘Astronauta’ és el quart LP de la cantant, i el segon que edita amb el seu propi segell. “Vaig haver d’invertir molts diners, però m’ha donat una llibertat creativa que no tenia abans”, comenta.

Zahara es defineix com una artista pop, de forma genèrica, per bé que va començar més com a cantautora. En la seva música més ballable s’hi percep certa inclinació pel tecno pop dels vuitanta, per bé que a vegades pot sonar més fosca. Acaba de començar a impartir classes a l’acadèmia d’OT com a professora de cultura musical. “En la primera classe els vaig posar des de Johnny Cash a Moroder, passant per Joy Division i acabant amb Rosalía”, explica rient.