Possiblement el duet format per Matt Black i Jonathan More, Coldcut, sigui una de les cèl·lules creatives més importants de l’electrònica britànica de tots els temps.

Treballadors incansables i innovadors constants, Coldcut no han parat de crear des de la seva formació a finals dels vuitanta i avui són els protagonistes de la nostra ‘Retrospectiva’. Inspirats per la tècnica cut up del hip hop, van portar aquest estil un pas endavant convertint-lo en un collage híper creatiu alhora que capaç de sonar comercial. El seu primer èxit va ser el remix titulat “Seven Minutes Of Madness” del “Paid In Full de Eric B And Rakim l’any 1987, seguit dels seus dos hits “Doctorin The House” i “People Hold On” que comptaven amb la participació vocal de Yazz i de Lisa standsfield respectivament. Coldcut van tornar el favor produint “The Only Way Is Up” de Yazz i “This Is The Right Time” de Lisa Standsfield, que van arribar al més alt de les llistes britàniques. A continuació van editar el seu àlbum de debut “What’s That Noise?” al seu segell del moment Ahead Of Our Time Records. Podríem dir que la resta es història. Van inaugurar el seu segell Ninja Tune, que segueix editant sons d’avantguarda en l’actualitat, van crear el programa de ràdio Solid Steel que segueix emetent-se, van formar el projecte multimèdia Hextatic i han editat una col·lecció d’àlbums, singles, Eps i Dj mixes imprescindibles.

A més de la ‘Retrospectiva’ dedicada a Coldcut’, a ‘Actualitat’ podem trobar les novetats discogràfiques de gent com Paul & Shark, Rosalia, Will Clark, Huxley o Paul Woolford entre d’altres i tota la informació de l’escena de clubs de la nostra ciutat a ‘Clubbing’

Escolteu el programa sencer aquí: