El barri de Sant Antoni està d’enhorabona. Aquest divendres, després de mesos de gestació i coincidint amb la Festa Major del barri, la Porca dels Diables de Sant Antoni ha parit la nova bèstia de foc del barri. És l‘Espurna, una porqueta que a partir d’ara formarà part dels Trapelles de Sant Antoni, la colla de diables infantil del barri.

Per donar-li la benvinguda al barri ha celebrat aquest dissabte al matí una despertada que ha comptat amb la col·laboració de la Colla de Diables de Sant Antoni, els trabucaries del barri  i els tabalers de la colla. En l’acte, l’Espurna ha estat acompanyada amb tot moment per la Porca, la seva mare. Els veïns que s’han acostat a la despertada hi han portat cassoles, així com instruments musicals, per fer soroll i donar a conèixer a tota al barri la nova bèstia infantil. A més, durant la cercavila l’Espurna ha portat a terme la seva primera feina: recollir els xumets de tots els infants que se li han acostat i que se’n volien desfer per fer-se grans.

Un cop acabada la Despertada, la Porca i l’Espurna han estat les encarregades de fer el pregó d’enguany. No és estrany que l’hagin fet elles, ja que aquest és un any molt especial per als diables del barri: celebren els 25 anys de la Porca i el naixement de l’Espurna. En el seu discurs, les bèsties han presumit de tenir la millor festa major de la ciutat i conviden el veïnat a passejar pel barri i gaudir de les més de 160 activitats programades. Un pregó que han fet davant de diversos regidors de la ciutat, com ara, Jaume Collboni, Jordi Martí, Eva Baró, Elsa Artadi, entra altres.

Tot seguit, la nova bestiola ha participat en la cercavila d’inici i benvinguda a la festa major, que recorrerà diversos carrers del barri. Quan acabi el seguici, hi haurà un acte de reconeixement als padrins i padrines de la bèstia. D’aquesta manera es donarà les gràcies a les associacions, comerços i veïnat que han col·laborat en el finançament per construir la bestiola.

Aquest dissabte ha estat el seu primer dia al carrer, però no serà fins al 25 de gener quan la nova bèstia farà el seu bateig de foc. L’Espurna s’estrenarà participant per primera vegada al correfoc infantil de la Festa Major de Sant Antoni. L’endemà a la tarda, diumenge, 26 de gener, els Diables de Sant Antoni organitzaran el Correfoc Infernal, en què l’Espurna també sortirà a ballar sota el foc. Precisament, aquest serà l’acte que posarà el punt final a la festa major.

La nova bèstia infantil, construïda per David García, del Taller de Constructors de Fantasies, podrà llançar foc, aigua, dolços i confeti. Espurna, és el nom que ha escollit els veïns del barri a través d’una votació popular. Un nom que des de la colla asseguren que permet que cadascú li assigni el sexe que vulgui a la bestiola per defensar llibertat sexual, precisament aquest dissabte, que se celebra el primer aniversari del  Centre LGTBI de Barcelona.