Durant aquest dissabte, 2 de febrer, diversos museus de la ciutat han obert els espais que normalment estan restringits al públic. 

És la tercera edició de la iniciativa In-Museu. Vol donar a conèixer els espais on es guarden les col·leccions dels museus, els secrets que s’amaguen als magatzems i, en general, què passa als bastidors de les sales d’exposicions.

Per aprofitar l’oportunitat i no perdre’s cap detall, els guies que fan les visites són els treballadors dels museus: conservadors, restauradors i, fins i tot, comissaris i directors. Es poden visitar onze museus de manera gratuïta com el Museu Frederic Marès, El Born Centre de Cultura i Memòria o el Museu de la Música, entre d’altres.

També s’han obert al públic espais que generalment no fan exposicions com el Laboratori de la Natura, que forma part del Museu de Ciències Naturals.

Quatre milions de peces per descobrir

El Laboratori de la Natura, situat al Castell dels Tres Dragons, al Parc de la Ciutadella, tenen una àmplia col·lecció d’insectes, animals vertebrats dissecats i, també, invertebrats. De fet, el seu patrimoni arriba als quatre milions de peces, però només en poden exposar 4.000.

Per això, la directora del Museu de Ciències Naturals, Anna Omedes, destaca la importància d’obrir els magatzems i laboratoris al públic: “La idea és que el ciutadà, que realment és el propietari del patrimoni, entengui què es conserva i perquè serveix.”

Els curiosos que han visitat el Laboratori de la Natura han pogut veure diverses espècies dissecades, com ocells o una guineu, i també han pogut observar de ben a prop escarabats i papallones.