Al carrer de la Virtut, número 14, hi ha el taller de Noemí Batllori on fa maquetes i des del 2017 hi ha l’Hospital de les Joguines. Des del setembre, a més, s’ha impulsat un nou projecte: El museu més petit del món. La iniciativa vol omplir els carrers de Gràcia de petites intervencions artístiques. De moment, al costat del taller ja s’han fet quatre exposicions en una porta petita de ferro de la façana de l’edifici.

Petits museus a les façanes

Molts blocs de pisos de Gràcia encara conserven les petites portes de ferro on s’amagaven els comptadors antics de l’aigua. Ara, a aquests espais buits se’ls vol donar una segona vida i convertir-los en petits museus. El primer està en marxa des del mes de setembre. És el museu més petit del món i està al carrer de la Virtut, 14. Aquí, Noemí Batllori i la seva filla Gal·la han començat a crear i exposar les seves petites obres.

Tot va començar com un joc a la recerca d’aquestes portetes de ferro: “Nosaltres ja hi estem jugant sovint quan passegem pel barri, i convidem als nens que entrin en aquest joc. Quan trobin una porta, que vinguin aquí, al taller, llavors els explicaria una mica quins passos fer per poder fer la seva obra a la porteta que han trobat“, explica Batllori.

Crear una xarxa de museus al barri

A l’espai del carrer de la Virtut, 14, ja s’han fet quatre exposicions i la idea és estendre el museu per tot el barri. S’han localitzat les portes que s’obren i les que no i, ara, hi manquen els artistes. Des del taller de maquetes i l’Hospital de les Joguines s’han preparat petits lots amb tot el material necessari per crear les intervencions artístiques. Es tracta d’una capsa de fusta, d’unes mides determinades, perquè es pugui replicar per tot el barri.

La idea és crear “una xarxa de museus podríem dir, hi ha molts nens que creuen el barri per anar a l’escola, si tu ja saps que en aquell pas de camí hi ha una porteta que normalment hi passen coses, potser et fa el camí a l’escola una mica més xulo“.

Es busquen joves artistes

Pel primer museu s’han tractat els temes de l’univers amb planetes, el Halloween amb un fantasma i Miró amb una interpretació de l’obra de l’artista.  Ara, es busquen infants que vulguin exposar la seva obra en aquests petits espais que els són propers. Per ajudar a les primeres intervencions artístiques, el dia 25 de gener s’ha organitzat un taller al seu espai del carrer de la Virtut.