Carles Ponsí signant un llibre

L’il·lustrador Carles Ponsí no signarà llibres aquest Sant Jordi 2022 per les amenaces que ha rebut a les xarxes socials. Ha estat ell mateix qui ho ha fet públic en un missatge a través de Twitter en què assegura que ho fa per seguretat i qualifica els fets d’“extrema gravetat”. De fet, segons l’Observatori contra l’Homofòbia, aquest dijous presentarà una denúncia a la policia.

Ponsí rep missatges homòfobs i franquistes

Els darrers dies, Ponsí ha rebut diversos missatges amenaçadors amb continguts homòfobs, religiosos i franquistes, uns missatges que ell mateix ha compartit a les xarxes socials. Les intimidacions van començar després que es difongués la seva imatge i els seus perfils a les xarxes socials. El dibuixant de la revista ‘El Jueves’ ha rebut amenaces com “et queda poc perquè la Santa Inquisició et cremi viu” o “la fúria de Déu et calcinarà, brut heretge”. També ha rebut insults per la seva orientació sexual i nombroses exaltacions de la religió catòlica i de dictadors com Franco o Primo de Rivera.

Observatori contra l’Homofòbia: “Tenim un problema greu a Catalunya”

Des de l’Observatori contra l’Homofòbia condemnen fermament les amenaces. Eugeni Rodríguez, president de l’entitat, assegura que “és terrible” que l’any 2022 “amenacin de mort amb proclames feixistes, ultraconservadores i homòfobes a un il·lustrador”. Rodríguez considera que “tenim un problema greu a Catalunya” i ha defensat que “Ponsí ha de poder firmar el seu llibre per Sant Jordi amb totes les garanties”.

El president de l’Observatori ha denunciat que les xarxes socials són “les clavegueres de l’odi” i ha exigit un major control per evitar situacions com les que ha patit Carles Ponsí. L’Observatori contra l’Homofòbia s’ha posat en contacte amb Ponsí per oferir-li assessorament tant psicològic com legal. 

Missatges de suport

Després que fes pública la situació, Ponsí ha rebut diversos missatges de suport a través de les xarxes socials, uns missatges que ell mateix ha agraït, alhora que ha advertit que no deixarà de fer sàtira i crítica. “La llibertat d’expressió mai no ha de ser trepitjada per ningú, i que vulgui protegir el meu bonic rostre de nazis i fanàtics no em farà arronsar per seguir sent igual de satíric i canyer que fins ara”. Entre els missatges de suport, la seva editorial assegura que estan “orgullosos” de tenir-lo “a la família”.