manel-musica-130323
Foto: @GrupManel

(ACN/Redacció) El grup Manel ha decidit deixar els escenaris i atura la seva activitat “fins a nova ordre i més temps de l’habitual”, segons ha confirmat l’ACN. Després d’acabar fa mesos la gira de presentació del seu cinquè disc, ‘Per la bona gent’, els quatre membres de la banda —Guillem Gisbert, Martí Maymó, Roger Padilla i Arnau Vallvé— continuaran treballant en els respectius projectes personals.

Els primers rumors de l’aturada del quartet barceloní van arribar a través del programa ‘Tardeo’ de Ràdio Primavera Sound i s’han confirmat aquest dilluns al matí. De fet, després d’acabar la gira, Manel ja va dir que se n’anava a “hivernar”.

La banda va néixer el 2007 a Barcelona. Es van donar a conèixer al concurs de maquetes Sona9 de l’any 2007, on van quedar finalistes i van guanyar el Premi Joventut.

L’Àlbum de debut: ‘Els millors professors europeus’ (2008)

El seu àlbum de debut, ‘Els millors professors europeus’, es va publicar el 2008. Tres anys més tard, el 2011, va veure la llum el segon disc, ‘10 milles per veure una bona armadura’, que els va consolidar en l’escena musical catalana. ‘Atletes, baixin de l’escenari’, el tercer àlbum d’estudi, va arribar el 2013.

Els últims anys, la banda ha ampliat registres —tradicionalment s’han decantat per la música folk pop— experimentant amb els sons electrònics, que es van deixar veure al ‘Jo competeixo’, publicat el 2016. Fa quatre anys Manel va editar ‘Per la bona gent’, en què s’obren a la música urbana i inclouen samplers de cançons de Maria del Mar Bonet o Els Pets. El 2021 van publicar l’EP ‘L’amant malalta’, que incorpora tres singles, un d’homònim, a més de les peces ‘Tipus suite’ i ‘La jungla’.