El Festival de Literatura i Arts Infantil i Juvenil, Flic, torna per tretzena vegada a Barcelona, Madrid i Vic, oferint al llarg del 2023 diverses cites per a famílies, escoles i professionals del sector. Barcelona ha sigut la primera parada per a les famílies aquest cap de setmana al Disseny Hub, amb una programació dirigida a infants d’entre sis mesos i 14 anys i que ha aplegat 3.800 assistents. Titulada “(Re)interpretar el món”, l’edició d’enguany busca subratllar la vàlua del patrimoni literari tradicional a través de les versions.

“Reinterpretar l’herència rebuda ens permet recrear-la amb nous imaginaris culturals, perquè és a través del passat que, des del present, ens és possible imaginar i crear futurs”, explica la seva directora literària, Roser Ros. Amb aquest plantejament, un comitè format per 11 experts han escollit més de 40 títols de diferents gèneres literaris com a base per teixir les activitats del festival.

Crear futurs lectors

S’hi han fet activitats relacionades amb la lectura com els fliquets, les experiències literàries, els tallers i les narracions, amb l’objectiu de potenciar futurs lectors. Les activitats han unit creadors i públic en un mateix espai. Aquesta edició ha comptat amb la participació d’artistes com Pere Ginard, Carme Solé, Concha Pasamar, Roser Ros i Blai Senabre.

Per primera vegada al Flic, es disposa d’una zona amb més de 1.000 llibres del Consorci de Biblioteques de Barcelona, disponibles per a préstec amb el carnet de biblioteques.