En unes Festes de la Mercè condicionades per la precaució i els aforaments restringits, la cercavila tradicional gegantera s’ha vist també modificada. Precisament, per evitar aglomeracions al centre de la ciutat i complir amb les mesures de seguretat, la cercavila s’ha disgregat i els gegants s’han mogut a cinc punts de la ciutat: al districte de Horta-Guinardó, a la Salut, a Nou Barris, al Raval i a la Maternitat i Sant Ramon.
Des de la Coordinadora de Gegants de Barcelona celebren que, finalment, s’hagi pogut fer la mostra de balls, tot i que “no amb les condicions que ens agradaria”. Desideri Blanes, membre de la Coordinadora, ha destacat el paper important de l’Ajuntament per fer possible la presència dels gegants durant la festa major i també el de les colles geganteres de la ciutat.
Els gegants han ballat dalt un escenari i els assistents han viscut una “cercavila” estàtica lluny del que s’haguessin imaginat. El públic, generalment format per famílies, ha omplert gran part de les localitats del Parc del Doctor Pla i Armengol, on per primera vegada s’ha celebrat un acte de la Mercè. A l’Ona no li ha desagradat perquè, diu, li agraden molt els gegants, però ha afirmat que li agraden més “sense coronavirus”.
Els membres de les colles també han coincidit amb l’Ona. Per les mesures preventives s’han vist obligats a reduir els efectius de les colles i “només pot haver-hi un portador per cada gegant”, fet que dificulta l’organització, diu Manel Melero, membre de la Colla de Geganters de la Barceloneta.
Entre ball i ball, els membres de les colles han explicat al públic les històries dels gegants convidats, fet que ha apropat als assistents als orígens geganters de cada barri.