Les festes de Gràcia 2022 ja estan en marxa. Se celebraran fins diumenge, 21 d’agost, i tenen més de 900 activitats programades, entre les quals concerts, castellers o correfocs. Un dels actes més esperats de la festa és el concurs de carrers guarnits, que torna després de dos anys de covid. El guanyador es coneixerà aquest dimecres, 17 d’agost, en un acte a la plaça de la Vila de Gràcia.

El concurs de guarniments aplega 23 carrers

El concurs de guarniments de carrers és un clàssic de la Festa Major de Gràcia. En l’edició d’aquest any hi participaran 23 carrers, que aprofiten les últimes hores abans de l’entrega de premis per acabar de polir serrells en els decorats. La competició es manté després que algunes comissions plantegessin la possibilitat de posar fi a aquesta tradició. Una votació entre els carrers que participen en el concurs va garantir-ne la continuïtat.

900 activitats programades en la Festa Major de Gràcia 2022

La Festa Major de Gràcia recupera el format d’abans de la pandèmia, amb més de 900 activitats programades. Són propostes de caràcter familiar, sostenible i inclusiu.

A més aquest any les places del barri recuperen el seu paper festiu i s’hi incorporen les places del Sol, Diamant, Dones del 36 i Joanic així com l’espai de Bailèn, on s’han programat concerts per a tots els públics.

Itineraris segurs i lliures d’agressions masclistes

Per tal d’aconseguir una festa major segura i lliure d’agressions masclistes, s’ha instal·lat un punt lila a la plaça de la Revolució que oferirà assessorament, informació i suport. A més hi haurà informadors a peu de carrer per avaluar situacions de risc i s’han creat les anomenades rutes segures per prevenir conductes delictives i contra la llibertat sexual.