El regidor de Gràcia, Eloi Badia, ha estat escridassat i xiulat durant el pregó de les festes de Gràcia 2022. Badia ha intervingut des del balcó de la seu del districte abans que la pregonera Carla Carbonell fes la lectura del discurs, centrat en el paper de la dona. Ha estat aleshores quan molts dels veïns que s’han acostat a la plaça de la Vila de Gràcia han proferit crits i crítiques diverses contra Badia (BComú). “Turista, que ets un turista!” o “Fora!” han estat algunes de les afirmacions que s’han pogut sentir.

Al balcó també era present el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, que en aquest cas ha optat per no intervenir, cosa que sí que va fer l’any 2021 l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, quan va rebre crits que van fer-la plorar.

Crits també contra Ferran Mascarell

Qui sí que ha intervingut també ha estat el president del Consell Municipal de Districte de Gràcia, Ferran Mascarell (Junts), qui també ha rebut alguns crits i xiulades però de menys intensitat.

No és un fet extraordinari que durant el pregó de la Festa Major de Gràcia els regidors o fins i tot alcaldes que hi intervenen acabin escridassats per part del públic assistent. Això mateix li va passar a Colau el 2021 o també a l’exalcalde Xavier Trias.