Ja s’ha fet el pregó de les festes de Gràcia 2022, una de les cites més esperades de l’estiu i que serveix per donar el tret de sortida a una setmana d’actes, concerts i activitats diverses. Aquest any, la pregonera ha estat Carla Carbonell, la primera dona que va exercir el càrrec de presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia. Carbonell va plegar aquest mes de març i va ser escollida escollida per llegir el pregó com a reconeixement a la tasca que ha desenvolupat aquests anys i com a homenatge a la seva vinculació amb aquesta celebració.

El pregó de les festes de Gràcia 2022 ja ha finalitzat i s’ha pogut seguir en directe a betevé. Pots recuperar la intervenció completa de Carbonell i també d’autoritats com el regidor de Gràcia, Eloi Badia, en aquesta mateixa pàgina. Badia ha rebut crits i xiulades durant el seu discurs.

19:31
   

Fi del pregó

Fins aquí el seguiment del pregó de la Festa Major de Gràcia. Gràcies per seguir-nos! Pots recuperar la intervenció completa d’autoritats i la pregonera en aquesta pàgina, en vídeo.

19:23
   

Record a l’atemptat del 17-A

El millor i el pitjor moment del mandat de Carbonell, assegura, coincideixen i giren entorn als atemptats que van sacsejar Barcelona el 17 d’agost del 2017. “És el pitjor moment, és obvi. La violència extrema contra la vida i la llibertat d’un atemptat parla per si mateixa”. El millor moment “tan complicat”, ha explicat, “rau en la la reacció i l’actitud de la gent”.

19:20
   

Carbonell: “Les dones hem vingut per quedar-nos”

Carla Carbonell ha centrat el pregó en el paper de la dona a la festes. “És evident que sóc aquí avui pel meu pas per la festa major com a presidenta i que és d’això del que hem de parlar”, ha dit Carbonell, qui va estar al capdavant de la fundació durant vuit anys. “Hem vingut per quedar-nos“, ha expressat. Ha lamentat que, sovint, la figura de la dona ha estat “invisibilitzada” durant la festa.

19:12
   

Crits i xiulades més sonores contra Eloi Badia

Els crits i les xiulades s’han intensificat quan ha intervingut el regidor de Gràcia, Eloi Badia (BComú). “Turista, que ets un turista!” i “Fora!“, li han exclamat algunes veus. Davant de les crítiques, Badia ha somrigut i ha aturat el seu discurs durant una estona. Segons després, però, ha seguit la intervenció, que ha finalitzat amb aplaudiments però també amb crits de rebuig.

19:08
   

Alguns crits i xiulades contra Ferran Mascarell

El president del Consell de Districte de Gràcia, Ferran Mascarell, ha rebut alguns crits i xiulades durant la seva intervenció. En la seva intervenció inicial, Mascarell (Junts per Catalunya) ha destacat els valors de l'”alegria” i la “solidaritat” que aporten les festes. 

19:04
   

Fi del pregó alternatiu

Ja ha finalitzat la lectura del pregó alternatiu de les festes de Gràcia. Pregonera i autoritats ja són al balcó de la seu del districte per donar el tret de sortida a la festa major,

18:52
   

Pregó alternatiu de la festa major

Minuts abans de la lectura del pregó de les festes de Gràcia, s’està fent el pregó alternatiu. Està previst que tan bon punt finalitzi sigui el torn de la intervenció d’autoritats com Albert Batlle i també del discurs de la pregonera Carla Carbonell.

18:45
   

Així està la plaça de la Vila de Gràcia

La plaça de la Vila de Gràcia està gairebé plena quan falten uns 20 minuts per al pregó de la Festa Major de Gràcia 2022

pregó festes gràcia 2022

18:42
   

Presències destacades en el pregó

  • Carla Carbonell, pregonera
  • Albert Batlle, alcalde accidental
  • Ferran Mascarell, president del Consell del Districte de Gràcia
  • Eloi Badia, regidor del Districte de Gràcia
  • Lina López, presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia
18:39
   

Albert Batlle, assistent al pregó 

El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat i actualment alcalde accidental, Albert Batlle, estarà present en la lectura del pregó de la Festa Major de Gràcia. L’alcaldessa, Ada Colau, finalment no ha assistit enguany. Cal recordar que l’any passat, el 2021, va ser escridassada, uns fets que la van fer plorar i rebre el suport de l’aleshores pregoner, Jordi Cuixart.

18:36
   

Carla Carbonell, la pregonera

Carla Carbonell és enguany la pregonera de les festes de Gràcia 2022. Va ser la primera dona que va presidir la fundació de la festa major. Anys després, va posar punt final al càrrec i ha estat reconeguda per la seva tasca. Li ha pres el relleu una altra dona: Lina López

18:32
   

Set dies de festa major per endavant

La Festa Major de Gràcia 2022 es farà del 15 al 21 d’agost i recuperarà el format habitual, sense restriccions d’aforaments ni limitacions d’horaris, després de dos anys marcada per la covid. En total s’han organitzat prop de 900 activitats, amb un fort protagonisme dels concerts. A més, es tornarà a celebrar el tradicional concurs de carrers guarnits, en què participen un total de 23 vies i places.

18:21
   

Tot a punt per al pregó

Hola, bona tarda! A betevé fem un seguiment en directe del pregó de les festes de Gràcia 2022. En aquesta pàgina podràs seguir el discurs, previst a partir de les 19 h. Més tard, tan bon punt finalitzat, podràs recuperar el vídeo complet amb tota la intervenció aquí mateix.