Temperatura a 850 hPa (1.500 m) prevista per al dia 16 d'agost del 2022. Font: ECMWF

La recta final de les festes de Gràcia 2022 vindrà marcada per l’estabilitat i la calor moderada. Després d’uns dies de pluja i un ambient prou confortable, el sol recuperarà el protagonisme i no caldrà preocupar-se per l’estat del cel.

Calor en augment

La massa temperada de mitjans de setmana s’anirà retirant cap a la Mediterrània i els tentacles de l’anticicló de les Açores agafarà el relleu. Una massa més càlida i seca s’imposarà al damunt de Barcelona i la temperatura pujarà fins als 30 ºC al migdia. Per sort, el termòmetre durant la nit encara es mantindrà a ratlla i no s’espera cap nit tòrrida.

Farà la calor que pertoca per les dates, registres dins la mitjana i sense extrems, a diferència de fa unes setmanes.

Previsió de la temperatura màxima i mínima per a Barcelona, segons la predicció per conjunts del model europeu. Font: IFS / ECMWF.

Torna la calma després de la tempesta

La pluja ha netejat l’aura i els carrers de Gràcia aquests dies. També ha deixat un cel ben transparent i polit que no s’hauria d’ennuvolar fins al diumenge al migdia. Fins llavors, el sol serà l’amo i senyor i la nuvolositat ben escassa, o inexistent.

Diumenge hi haurà un repunt de la inestabilitat. De bon matí ja augmentaran els núvols com a preludi del canvi de temps. A la tarda es formaran nuvolades i fins i tot podria arribar una tempesta desgastada procedent del Vallès.

La previsió dia per dia

Intentem aclarir la previsió del temps dia per dia de les festes de Gràcia 2022.

  • Diumenge 21: cel enterbolit per núvols passatgers i creixement de nuvolades a la tarda, sense descartar alguna gotellada o ruixat breu. Calor normal per l’època.

Caldrà anar seguint les pròximes actualitzacions dels mapes del temps per anar detallant la previsió de cara a les festes de Gràcia 2022.