carrers guarnits festes gracia 2023

Les comissions de veïns aprofiten els últims dies abans de les festes de Gràcia 2022 per tenir tots els decorats a punt. Després de dos anys de pandèmia, enguany torna el concurs de guarniments de carrers, que se celebrarà el 17 d’agost amb la participació de 23 carrers. A continuació et detallem quins són els carrers guarnits de les festes de Gràcia 2022 i totes les temàtiques dels decorats!

Consulta’n la llista completa i no te’n perdis cap detall! També pots accedir aquí al mapa de les festes de Gràcia 2022.


Quin carrer guarnit de les festes de Gràcia 2022 vols descobrir?


Carrer de Berga: L’horta

El carrer de Berga es convertirà en un gran hort durant les festes de Gràcia 2022. Aquesta zona del barri s’omplirà de fruites i verdures que mostraran al visitant tot el procés des que es fa la collita d’aquests aliments fins que arriben al mercat.

Carrer de Ciudad Real: Ales de llibertat

Els ocells i la fantasia s’apoderaran del carrer de Ciudad Real durant les festes de Gràcia. La comissió de festes ha reproduït en el seu decorat els ocells de la ciutat: cotorres, coloms, gavines, ànecs, tórtores, estornells… i ocells inventats que els han servit per fer volar la imaginació. S’hi podran veure també un parell de vitralls plens d’aus. També hi haurà una font i aneguets en el fotomaton de cada any.

Carrer de la Fraternitat de Baix: La Caputxeta Vermella

La comissió de festes del carrer de la Fraternitat de Baix està treballant perquè aquest agost el carrer es converteixi en el conte de ‘La Caputxeta Vermella’. Podràs veure una recreació del trajecte que va des de la casa de la Caputxeta fins a la de l’àvia, que creua el bosc. També et trobaràs els diferents personatges del conte.

Carrer de la Fraternitat de Dalt: La Fraternèsia

A Fraternitat de Dalt han viatjat fins a la Polinèsia i han portat una part de les illes a la Vila de Gràcia. El decorat d’aquest any està pensant per als ciutadans que no poden marxar de vacances.

Carrer de Jesús: Estival de Nadal

La Comissió de Festes del Carrer de Jesús s’avança a Nadal i centra el decorat en els àpats típics d’aquesta època de l’any. Els visitants es trobaran amb una gran taula al centre del carrer amb plats de galets, per exemple. Tampoc no hi faltaran la decoració nadalenca o figures clàssiques de Nadal com ara el tió o el caganer.

Carrer de Joan Blanques de Baix de Tot: New York, New York

El carrer de Joan Blanques de Baix de Tot s’ha inspirat en la ciutat de Nova York per fer el decorat d’aquest any. Aquesta és la comissió de festes en la qual participa Carla Carbonell, que fins fa uns mesos era presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia i que enguany és la pregonera de les festes de Gràcia 2022.

Carrer de Joan Blanques de Baix: Tinta i grafit

El carrer de Joan Blanques de Baix manté la idea de decorat que va tenir l’any 2020 i que no va poder tirar endavant per la pandèmia. Els visitants podran veure una papereria amb material de tot tipus: des de maquinetes, colors o pots de tinta xinesa fins a gomes d’esborrar o tubs de pintura que s’il·luminaran a la nit. Segons explica la comissió, les figures tindran un gran volum i molt de color.

Carrer de la Llibertat: Vikings

El carrer de la Llibertat retrocedeix 1.300 anys enrere al nord d’Europa, on un poble, el viking, decideix expandir-se pel mar i arriba a Barchinona i a la Vila de Gràcia. Una imaginativa interculturalitat entre vikings i graciencs donarà pas a un dagaz…

Carrer de Lluís Vives: Snoopy

Snoopy, el personatge principal de la tira còmica ‘Peanuts’, serà el protagonista del guarniment del carrer de Lluís Vives. En el decorat d’aquest carrer hi participa Lina López, la nova presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia. El guarniment vol ser un homenatge als animals que durant el confinament han fet més agradables les estones als seus tenidors a través de la recreació de l’Snoopy, un gos diferent, vital, positiu i optimista.

Carrer de Mozart: Estudis Mozart

El carrer de Mozart es transformarà en uns estudis de cinema. Aquesta comissió de festes vol mostrar tot el que passa darrere les càmeres quan es fa una pel·lícula. Amb una estètica “vintage”, els visitants podran reconèixer algunes peces clàssiques del cinema i veure des de la sala de vestuari i maquillatge fins al plató.

Carrer del Perill: Bugaderia Perill

El decorat del carrer del Perill endinsarà els visitants a la Bugaderia Perill. La comissió de festes guarnirà el carrer amb rentadores gegants, planxes i peces de roba de diferents mides. Tot, amb la intenció de sensibilitzar la població de la necessitat de reutilitzar la roba.

Plaça del Poble Gitano: L’espai imaginari

La plaça del Poble Gitano s’ha inspirat en l’espai per fer el guarniment d’aquest any. No hi faltaran les habituals activitats destinades als infants. I entre les actuacions musicals, destaca la nit de dissabte amb les actuacions de Yumitus i Peret Reyes.

Plaça del Nord: El jardí zen del nord

Aquest agost la plaça del Nord es convertirà en un jardí japonès que vol simbolitzar la tranquil·litat que els veïns reclamen fa temps per a la plaça. El repte ha estat crear un espai gran i sense parets i han integrat els arbres en el decorat. Vol ser una illa de calma enmig del brogit de la ciutat, un espai de silenci on se sentin els ocells i el broll de la font.

Plaça de Rovira i Trias: La vida torna a Rovira

La comissió de festes de la plaça de Rovira i Trias omplirà de color la plaça amb el decorat ‘La vida torna a Rovira’. Al mig tenen previst muntar un gran arbre i diferents “alebrijes”, unes figures fantàstiques molt acolorides típiques de l’artesania mexicana.

decorat festes gràcia 2022 plaça rovira

Placeta de Sant Miquel: Blanc i fràgil

El tema del guarniment de la placeta de Sant Miquel és la fragilitat de l’Àrtic envers el canvi climàtic. El carrer estarà ple d’ossos polars per transmetre el missatge de la importància de preservar aquesta espècie. Es vol conscienciar els ciutadans del perill que corre tota la societat si no s’atura l’augment de la temperatura al planeta.

Carrer de la Perla: Perla en construcció

Els més joves s’han posat al capdavant de la comissió de festes del carrer de la Perla. Al decorat d’enguany representen el procés de construcció d’un carrer amb senyals i el material que hi ha a qualsevol obra.

Carrer del Progrés: Progrés Park

Enguany el carrer del Progrés es convertirà en un parc d’atraccions. El 2019 es va celebrar la darrera edició del concurs de carrers guarnits de les festes de Gràcia tal com s’havia fet sempre, abans que les restriccions per la covid-19 obliguessin a canviar-ne el format els últims dos anys. En aquella edició el carrer del Progrés es va endur el primer premi del concurs amb la decoració inspirada en el món de ‘Harry Potter’.

Preparen Guarnits carrer del Progrés

Carrer de Puigmartí: Dia de Morts de Mèxic

El Dia de Morts de Mèxic protagonitzarà el decorat del carrer de Puigmartí, que recrearà una plaça engalanada per a l’ocasió amb les típiques decoracions i llums d’aquesta festivitat.

Carrer de la Providència: La casa Providència

El carrer de la Providència s’omplirà de diners i es transformarà en la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre. Els veïns volen transformar el carrer en l’escenari de la sèrie d’èxit de Netflix ‘La casa de papel’. No hi faltaran els lingots d’or ni els atracadors disfressats com els ostatges perquè no se sàpiga qui són.

Preparen guarnit carrer de la Providència

Carrer de Tordera: Passeig de la Xina

El guarniment del carrer de Tordera s’inspira en la cultura popular xinesa. Està dividit en sostre, entrades i laterals. El sostre estarà format pels fanalets típics, que a la nit il·luminaran tot el carrer. Pel que fa a les entrades, hi trobarem l’animal mitològic més emblemàtic de la cultura popular xinesa, el drac, i a l’altra entrada s’hi ubicarà una pagoda, o temple, com a espai de culte.

Carrer de Verdi del Mig: El Quixot

El carrer de Verdi del Mig s’ambientarà en la novel·la de Miguel de Cervantes ‘El Quixot’. Segons explica la comissió de festes, aquesta temàtica ja la tenien prevista el 2020, però la pandèmia i les restriccions van obligar a guardar la idea al calaix.

Preparen guarnits carrer de Verdi

Plaça de la Vila de Gràcia: Camp per avall

El guarniment de la plaça de la Vila de Gràcia representarà un prat cap per avall. El sostre serà tot un camp d’herba amb un camí i un riu que començarà en una cascada arran del campanar. També hi haurà un parell d’arbres que tocaran a terra i animalons i insectes.

Travessia de Sant Antoni: Travelsia

La travessia de Sant Antoni centra enguany la temàtica del decorat en els viatges. Entre les activitats programades en aquest carrer hi ha la segona edició del concurs de natació sincronitzada.