Gràcia preservarà la seva essència i mantindrà el Concurs de Carrers Guarnits. Així ho han decidit els carrers de la Festa Major de Gràcia en una votació aquest dijous a la nit. Fa unes setmanes la nova direcció de la Fundació Festa Major de Gràcia havia explicat que portaria la qüestió a debat aquest mes de juny, perquè alguns festers havien posat sobre la taula la possibilitat de posar fi a aquesta tradició.

Aquest dijous a la nit els patrons que representen els diferents carrers guarnits de la Festa Major de Gràcia han decidit per majoria de vots a favor, que es continuï celebrant el concurs que ha caracteritzat des de sempre la festa.

Quin és el funcionament habitual del concurs?

Cada any un jurat a partir de diferents criteris puntua les decoracions de tots els carrers que participen el concurs de guarniments. I el 17 d’agost a les 18 h es fa saber el veredicte en un acte a la plaça de la Vila de Gràcia on assisteixen tots els participants, que van pujant carrer per carrer a recollir el premi, des de l’últim al primer.

Lina López, que s’estrena com a presidenta de la festa aquesta edició, va explicar al maig que la idea del nou comitè era mantenir intacte el concurs però van veure la necessitat de portar-lo a debat perquè alguns carrers ho demanaven. Tot i així va manifestar que no creia que s’acabés eliminant: “Hi ha carrers a qui els agrada. És l’essència de la festa”

La pandèmia va obligar a canviar el concurs temporalment

Durant la pandèmia es va haver d’adaptar el format del concurs i l’any passat només es va fer un rànquing dels deu primers i un reconeixement simbòlic per la resta. Això hauria propiciat que les comissions d’alguns carrers reclamessin un replantejament del tema i per això la nova direcció va decidir resoldre la qüestió preguntant a tots els carrers.

La Festa Major de Gràcia enguany torna a la programació habitual, després de dos anys alterada per la covid-19. Totes les activitats seran presencials i els carrers participants, un total de 23, tornaran a fer els guarniments que els visitants ja s’han acostumat a veure, amb construccions originals i figures espectaculars.