diumenge rams 2024 quan es dia palma

La Setmana Santa 2024 ja és a tocar. Aquesta festivitat religiosa, que per a molts és sinònim de vacances, commemora la mort i resurrecció de Jesucrist. El Diumenge de Rams, popularment conegut com el dia de la palma, dona el tret de sortida a una setmana en què les processons omplen els carrers de tot el país. A continuació t’expliquem quan és el Diumenge de Rams 2024 i què se celebra.

Data del Diumenge de Rams 2024 o Dia de la Palma

La data del Diumenge de Rams, igual que la Setmana Santa, canvia any rere any. Aquesta festivitat se celebra entre els mesos de març i abril, en funció de la primera lluna plena de la primavera. Enguany, el Diumenge de Rams, popularment conegut com el dia de la palma, serà el 24 de març.

Què se celebra el Diumenge de Rams?

El Diumenge de Rams és una jornada religiosa: commemora l’entrada de Jesús a Jerusalem, envoltat de palmes, rams de llorer i oliveres. Aquesta rebuda va deixar pas a una tradició que ha perdurat tot i el pas del temps: la benedicció de les palmes i palmons a les esglésies.

A Barcelona, els dies previs a Diumenge de Rams es fa la Fira de Rams, un mercat on els padrins poden comprar les palmes, palmons i rams de llorer als fillols. També hi podran trobar cintes i rosaris de sucre per decorar-les.

Què vols saber de la Setmana Santa 2024?