L’encesa de llums de Nadal es trasllada aquest 2019 a Sant Andreu, concretament a la plaça de Can Fabra. L’acte es farà el 28 de novembre i la companyia Dagoll Dagom en dirigirà l’espectacle. Segons consta en el document de contractació, l’encàrrec a la companyia teatral s’ha fet tenint en compte que és “l’única que pot fer la creació a mida d’un espectacle que ressalta els valors de la tradició, el Nadal i el comerç de Barcelona”. L’acte començarà a les 17.30 h i finalitzarà una hora més tard.

Companyia teatral de referència

El document destaca que Dagoll Dagom és una companyia de referència tant a Catalunya com a Espanya, amb més de 7.000 funcions i 4.500.000 espectadors. Aquesta trajectòria li permet “conceptualitzar un acte basat en personatges de contes per aconseguir una festa màgica, tradicional i culturalment valuosa”. El pressupost del contracte és de 127.050 €.

L’escenari on es fa l’encesa de llums acostuma a ser un dels secrets més ben guardats i alhora un caramel que es disputen les associacions de comerciants, perquè la campanya de Nadal és el moment més àlgid per al teixit comercial i sempre hi ajuda que es facin activitats per incentivar les compres.

El senyor Hivern, el personatge del 2018

La darrera encesa es va fer a la cruïlla dels carrers de Guipúscoa amb Julián Besteiro, al barri de Sant Martí de Provençals. Durant l’acte es va presentar el personatge central de la campanya nadalenca del 2018, el Senyor Hivern. L’encesa de llums no va estar exempta de problemes. L’associació de comerciants de la Diagonal no va poder tenir enllumenat perquè l’empresa a què van encarregar els llums va fer fallida.