La nova edició del Barcelona Gallery Weekend s’escamparà per tota la ciutat del 10 al 13 d’octubre, amb la participació d’un total de 27 galeries de Barcelona, de l’Hospitalet de Llobregat i Santa Margarida i el Monjos. Més de 70 artistes, tant locals com internacionals, situaran Barcelona en el panorama internacional de l’art contemporani i d’avantguarda durant els quatre dies de l’esdeveniment.

L&B Gallery i ADN Galeria

Aquesta edició del Barcelona Gallery Weekend disposa de 27 galeries, entre les quals, ADN Galeria que inaugura nova seu al carrer de Mallorca, 205, amb l’exposició “5994”, els dies  que han passat des que van obrir per primera vegada les portes l’any 2003. Aquests dies exposen peces d’artistes de la seva col·lecció com Eugenio Merino. L&B Gallery presenta “4 aristas”, una proposta col·lectiva amb: Meta Isæus-Berlin (1963), Núria Rion (1976), Marria Pratts (1988) i Anna Ill (1990).

 

Composicions

El Barcelona Gallery Weekend 2019 destaca, dins del seu programa Composicions, la importància de l’art en el procés constructiu de les ciutats, unint l’art contemporani amb l’arquitectura i l’urbanisme. Us descobrim algunes de les instal·lacions.

 

‘Colono ladrón devuelve al menor!’

Linda Porn i Daniela Ortiz denuncien el control sobre els menors i les famílies migrades com un sistema de violència contra les comunitats del sud i consideren que forma part d’un procés històric. Des de les lleis de les índies, els programes de planificació familiar fins als processos de custodia conformen una sèrie de mecanisme institucionals i legals per mantenir l’ordre colonial, patriarcal i capitalista.

On i quan veure ‘Colono ladrón devuelve al menor!

Divendres, 11, a les 17 h
Dissabte, 12, a les 17 h. Ruta realitzada amb Arco Gallerywalk
Diumenge, 13, a les 13 h. Ruta realitzada amb Arco Gallerywalk
Cal reservar a: office@artbarcelona.es
Plaça del Portal de la Pau

‘Pandere’

Pandere és una instal·lació de pintura sobre l’arquitectura del Pont d’en Jordà, proposa una convivència entre allò lleuger i allò pesat. La intervenció mostra una sèrie de pintures instal·lades com un collage a l’estructura de ferro que interrompen la visió de l’usuari. Els motius estan inspirats en els racons abandonats de la zona.

On i quan veure ‘Pandere’

Del 10 al 13 d’octubre
Metro Santa Eulàlia
Hospitalet de Llobregat

‘CapTots’

Erik Beltrán crea un capgròs històric amb dues cares molt diferents que reparteix un diari que tracta sobre especulacions a la ciutat de Barcelona, les seves pàgines recullen un assaig visual sobre l’impacte de les pràctiques especulatives dins del territori.

On i quan veure ‘CapTots’

dijous, divendres i dissabte, de 12-14 h  i de 17-20 h
Diumenge, d’11-14 h
Performance itinerant: Eixample (matí) Ciutat Vella, Parc de la Ciutadella (tarda)

‘Vinc cada dia per si de cas’

Marc Vives observa les formes de les activitats d’oci i fa anys que treballa amb l’entorn de la muntanya de Montjuïc. Durant un temps, l’artista nedava cada dia davant la muntanya mentre li cantava. Va enregistrar totes aquestes accions i amb tot aquest material ara presenta una acció artística.

On i quan veure ‘Vinc cada dia per si de cas’

Dijous, 10, a les 20, 21 i 22 h
Dissabte, 12, a les 20 i 21 h
Diumenge, 13, a les 17, 18 i 19 h
Passeig de Joan de Borbó, 93

‘Cortinas’

El passatge dels Manufactures és testimoni del passat industrial del barri de Sant Pere, abans ocupat per teles i ara per hotels. La proposta de Felipe Mújica consisteix a intervenir en una sèrie de cortines tèxtils, realitzades per artesans de diferents territoris de Llatinoamèrica, l’espai de trànsit del passatge.

Quan i on veure ‘Cortinas’

Del 10 al 13 d’octubre
Obert de 8 a 23 h
Carrer de Trafalgar, 26