Amb un ADN netament musical i un talent precoç, la pamplonesa Amaia Romero Arbizu s’ha guanyat el cor de milions de persones amb poc temps. Nascuda en el si d’una família amb molta relació amb la música, des de ben petita va demostrar les seves aptituds a l’hora de cantar i de tocar el piano, i ben aviat va començar a participar en concursos de talents. I el 2017 molta gent la va situar en el mapa en participar en la nova etapa del programa ‘Operación Triunfo’, en què la seva veu, els seus gustos musicals i la seva manca de complexes van causar furor. Així, aquesta enamorada dels Beatles i de Marisol, de David Bowie i d’El Kanka, es va convertir en la guanyadora del concurs, abans de fer-se un lloc en festivals com el Primavera Sound i en gales com la dels Goya. I tot això, mentre cuinava, a foc lent però segur, el seu primer disc. I avui ens el ve a presentar a l’‘Àrtic’, on ens agrada molt la gent que, com ella, sap agafar-se les coses amb calma.

 

L’Amaia més indie

Tot i sortir d”Operación Triunfo’, un programa que sovint ha dirigit les carreres dels seus concursants cap a un registre molt comercial, Amaia sabia que volia una altra cosa. Amb influències de l’indie pop espanyol de finals dels 90, i una voluntat de ferro, en lloc de córrer a treure el seu primer àlbum s’ha esperat dos anys a aquest ‘Pero no pasa nada’. I l’espera ha valgut la pena, perquè Amaia, després de molt provar, comença a definir una veu que ha de ser la seva, i que ja li ha servit per fer-se amb un exèrcit de fans que coregen les seves cançons.

Els amics de la música

Al seu primer treball, Amaia ha comptat amb una colla d’amics que l’han ajudat a confeccionar les cançons i, fins i tot, la posada en escena als concerts: Santiago Motorizado, Núria Graham, Miqui Puig o Refree són alguns d’ells, que se sumen al seu germà Javier, el seu mànager i qui l’ajuda a traçar una carrera que, de ben segur, serà molt intensa. Qui vulgui constatar-ho, té una cita el proper 20 de desembre al Liceu de Barcelona.