La sala de concerts gracienca Heliogàbal torna a programar música en viu amb normalitat. Després de fer obres per adaptar-se a la normativa, ja es poden acollir a la nova etiqueta d’espais de cultura viva per a petits bars, locals i clubs de la ciutat. L’Ajuntament va aprovar aquesta modificació de l’ordenança municipal per regular la música en viu el mes de maig passat.

Tancament temporal

La nova normativa dona cobertura legal a establiments que acullen propostes culturals amb un aforament màxim de 150 persones i un mínim de 40 activitats l’any. Una d’aquestes sales de concerts és l’Heliogàbal, que ja pot regularitzar la seva situació i deixar enrere els problemes que ha viscut des del 2016, quan van haver de tancar temporalment arran d’una multa per excés d’aforament. “Així com anàvem millorant veiem que encara s’havia de fer més i més per tenir un aforament que ens deixés treballar amb normalitat, programar concerts i ara, sembla que sí, que ja estem molt a prop del final”, apunta Àlex Garau, gestor de l’Heliogàbal.

Tornen els concerts

Per poder adaptar-se a la nova categoria, la sala ha hagut de fer obres. Tot i que encara queden alguns detalls, s’han instal·lat sortides d’emergència, nous banys adaptats i s’ha millorat el condicionament acústic i el sistema de clavegueram.

Fa una setmana que els concerts han tornat al local i ja està programat tot el mes d’octubre amb noms com La Estrella de David, Julie Doiron, Enric Fuentes o Valentina & The Electric Post. Com explica el gestor de la sala: “Així podem deixar la clandestinitat, per una banda hem estat un lloc reconegut per la ciutat com a motor del sector cultural, però en canvi, ens ha penalitzat pel que estàvem fent fa 20 anys o 25 d’aquí a poc”.

Sales de petit format, com l’Heliogàbal, són planter de grups com el local gracienc ho ha estat de Mishima, El Petit de Cal Eril o Manel. Amb la nova ordenança aquests espais de cultura viva podran seguir descobrint bandes.