Leo Messi ja té, des d’avui, almenys una cosa en comú amb Michael Jackson i els Beatles: el seu propi espectacle de Cirque du Soleil. Sota el títol ‘Messi10’, la companyia estrena a Barcelona la seva última superproducció basada en la figura del jugador argentí. Una proposta que fusiona per primer cop el món del circ amb el del futbol. Per això, els 47 artistes que participen en la funció no actuen sota un carpa tradicional, sinó en un espai que evoca els grans estadis de futbol. El recinte, ubicat al Parc del Fòrum, es va començar a construir a l’agost amb les 267 tones de material transportats en 23 contenidors marítims des del Canadà.

10 números 10

La dramatúrgia gira entorn de les habilitats i valors que han marcat la carrera del blaugrana i pren com a fil conductor el seu dorsal, el número 10. A partir d’aquí, una desena d’artistes de diferents disciplines representen en els seus números conceptes com l’esforç, la superació, l’equilibri o la velocitat. L’espectacle dura el mateix que un partit de futbol, amb dues parts de 45 minuts, i busca la interacció amb el públic a través dels himnes i les banderes per tal de recrear l’ambient del camp.

 

La creació del vestuari

La temàtica esportiva ha marcat la deriva estètica de ‘Messi10’, que busca un llenguatge contemporani i popular que reflecteixi un fenomen de la cultura de masses com el del futbol. L’escenografia, els visuals i el vestuari busquen transmetre les emocions que viuen els aficionats. Concretament, els vestits s’han estat treballant des de fa més d’un any per tal de transformar cadascun dels teixits, que s’han d’adaptar a les necessitats dels artistes i acròbates.

 

Lloc: Parc del Fòrum

Dates: del 10 d’octubre al 4 de gener

Preu: entre 39 i 175 euros