butaques teatre cinema


(ACN) La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, descarta per ara tancar el sector cultural o una reducció d’aforaments i horaris davant d’un canvi de tendència en els indicadors de covid. “No hi ha previstes cap d’aquestes mesures”, ha precisat en una entrevista a l’ACN. Garriga reconeix que abans de fer abaixar el teló als equipaments o reduir-ne el públic, s’optarà per demanar el certificat covid a l’entrada, una decisió que ara està “en estudi” i que es prendria només “quan realment calgui”.

Cavalcades i Pastorets sense limitacions

Segons la consellera, el consell assessor de Salut està avaluant l’ampliació de l’ús del passaport del coronavirus i la Comissió Covid del govern “ho ha d’acabar decidir”. “Hem de ser conscients que és una limitació de drets fonamentals, no es pot prendre alegrement, sinó només quan realment calgui”, afegeix. Tampoc no preveu ni tancaments ni limitacions en la cultura popular típicament nadalenca, com ‘Els Pastorets’ o les cavalcades de Reis.

La consellera ha reconegut que el sector cultural ha estat dels més afectats per la pandèmia i en destaca la “resiliència”, la “generositat” i les “ganes de treballar”. Per això, ha anunciat que iniciaran una campanya que, sota el lema “Emociona’t”, instarà els catalans a regalar cultura per Nadal amb l’objectiu de tornar a omplir les sales.