L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ha tornat a viure les cues llargues de ciutadans que volen vacunar-se contra la covid-19 sense cita. Els temps d’espera per rebre la injecció del vaccí han arribat fins a gairebé les dues hores, tal com han explicat alguns usuaris a betevé. Entre els ciutadans que hi feien cua, hi havia gent que esperava rebre la segona dosi malgrat no tenir hora reservada.

La imatge d’aquest dimecres a la tarda i vespre ha estat la de l’accés del carrer de Sant Antoni Maria Claret, a l’altura del carrer de la Independència, ple de persones esperant rebre una dosi. A banda dels ciutadans que s’hi han acostat sense cita, també hi havia persones que encara no havien estat vacunades al torn de la seva franja d’edat perquè havien passat recentment la malaltia. També hi havia usuaris que havien rebut la primera dosi en un altre país.

Tres de cada quatre barcelonins ja han rebut la pauta completa

La vacunació a Catalunya per frenar la covid està en marxa des del 27 de desembre del 2020, quan es va punxar la primera vacuna. Des d’aleshores, la Generalitat administra milers de dosis diàriament, tot i que el ritme de vacunació es va reduir a partir de l’agost. Actualment, el 75,7 % de catalans han rebut la pauta completa.

A Barcelona, aquest percentatge és un punt més elevat, el 76,7 %. A més, s’ha assolit una nova fita entre les franges joves. Més del 75 % dels barcelonins de 20 a 24 anys han finalitzat el procés de vacunació. També set de cada 10 menors de 12 a 14 anys estan vacunats amb la pauta completa. Pel que fa als barcelonins més grans, tres grups d’edat estan a punt d’assolir el 90 % amb la pauta completa, dels 55 als 69 anys.