Un any més, el Palau de la Música Catalana ha acollit el Concert de Sant Esteve. Enguany ha reunit set cors diferents que han ofert un repertori nadalenc tradicional, però variat. Els protagonistes habituals d’aquesta celebració, l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, han estat acompanyats pel Cor Jove, el Cor de Noies, el Cor Infantil, el Cor Mitjans i el Cor Petits. Temes populars com ‘A Betlem me’n vull anar’ o ‘El noi de la mare’ s’han combinat amb altres temes folklòrics d’arreu del món. Un dels grans moments de la nit, però, ha arribat amb la interpretació del ‘Santa Nit’, que ha inundat el Palau en dues ocasions, ja que, justament aquest any, celebra 200 anys de vida.

Aquest concert se celebra des de fa més de 100 anys i, tot i haver-se convertit en una tradició, es renova anualment per tal d’oferir una posada en escena atractiva, innovadora i de qualitat. La direcció general del concert d’aquest any ha anat a càrrec del britànic Simon Halsey, qui té previstes tres actuacions de cara al 2019 al Palau (10 i 21 de maig i 27 de juny). Halsey ha volgut centrar l’atenció temàtica en la figura dels animals. Pablo Larraz, sotsdirector de l’Orfeó Català, assegura que donar vida a aquests eixos narratius és important per tal d’oferir un espectacle “de reflexió, però alhora renovat i divertit”.

Crida a l’alliberament dels líders independentistes presos

Com és ja habitual en les últimes edicions, també s’ha aprofitat el recital per fer reivindicació. Al final del concert, quan s’ha interpretat ‘El cant de la senyera”, l’himne de l’Orfeó Català, el públic s’ha posat dempeus i s’han exhibit diverses estelades i senyeres. De la mateixa manera ho han fet els intèrprets que eren a l’escenari, que, a més, han afegit a la protesta grans fotografies dels líders independentistes empresonats. També, en record als presos, molts dels cantaires i directors han lluït un llaç groc a la solapa durant tota l’actuació.