Les nadales han tornat a ressonar, un any més, als carrers del Gòtic pel dia de Sant Esteve. La carillonista Anna Maria Reverté, que s’encarrega dels concerts d’aquest instrument de campanes allotjat al Palau de la Generalitat, ha fet sonar 10 peces nadalenques en el tradicional concert d’aquesta diada. El repertori ha inclòs des de nadales tradicionals catalanes com “Les Dotze Van Tocant” o “El Desembre Congelat” fins a cançons pop com “Last Christmas” de Wham! Totes elles, arranjades per la pròpia Reverté per tal d’adaptar-les al singular instrument. Unes cent vuitanta persones han omplert el Pati dels Tarongers del palau, des d’on s’escolta més bé el repic de les campanes, tot i que el carilló s’ha pogut escoltar arreu del Gòtic.

El concert extraordinari de Sant Esteve se celebra des del 1927, tot i que l’actual carilló és més recent. Es va instal·lar a la Generalitat el 1976, pocs mesos abans del restabliment de la Generalitat de Catalunya. L’instrument, que es fa sonar accionant el teclat amb les mans i els pedals amb els peus, està compost per 49 campanes de bronze d’un pes total de 4.898 quilos.

Aquest és l’últim concert de carilló que s’ha pogut escoltar sense inscripció prèvia. A partir del 2019, per gaudir del so des de l’interior del Palau de la Generalitat caldrà haver-se registrat abans a la pàgina web de la Generalitat de Catalunya fins a esgotar aforament. El primer concert en què s’aplicarà aquest sistema serà el també tradicional del dia de Reis, per al qual ja s’ha obert el registre.