El comerç del Coll s’ha sumat a la festa major amb un homenatge a la història del barri. S’ha organitzat una mostra de portades mítiques de còmics de l’Editorial Bruguera molt vinculada a la zona. Els aparadors d’una quarantena de botigues de l’associació de comerciants Coll Amunt! participen en l’exposició “Els còmics de la nostra vida”, que es podrà visitar durant tot el mes de juny.

41 comerços mostren portades històriques

Aquesta és la segona gran activitat que organitza la nova associació de comerciants Coll Amunt! des que va néixer, l’octubre passat. Aquest Nadal els aparadors es van omplir d’arbres sostenibles amb la participació de les escoles del barri i ara han volgut retre un homenatge a la història del Coll i la seva vinculació amb l’Editorial Bruguera dins dels actes de la festa major, que ja ha començat aquest cap de setmana amb el tradicional pregó a càrrec de la rapera Bittah.

Els botiguers proposen un recorregut per 41 aparadors amb portades mítiques de personatges del còmic del país com Mortadel·lo i Filemó, Zipi i Zape, Rompetechos, Anacleto o Super Llopis. “Per acostar la història de la Bruguera, dels còmics de la Bruguera, al jovent d’avui en dia i per recordar-nos als altres la nostra infantesa. Que es passegin per tot el Coll per veure aquestes portades, que realment són molt maques”, explica Marta Barriendos, presidenta de l’associació de comerciants Coll Amunt!.

Portades relacionades amb cada comerç

De 500 portades, que van des de la dècada dels 50 fins a finals del segle XX, n’han triat 41 de relacionades amb l’activitat de cada comerç: des d’una perruqueria, fruiteria, bar, farmàcia o polleria fins a un establiment d’assegurances amb una portada en què Zipi i Zape demanen una assegurança per als suspensos. Els veïns valoren la iniciativa positivament. “Em sembla molt bé que recordin una altra vegada el que era el barri en el seu moment, perquè Bruguera va ser molt important, jo vaig tenir familiars que hi treballaven i al barri hi havia de tot“, apunta la veïna Isabel Pizarro. De fet, fa temps que al barri es treballa per recollir la memòria del que va ser Bruguera per al barri.

La mostra es pot veure fins al 30 de juny, i després s’exposarà al Centre Cívic el Coll.