El Primavera Sound 2019 acomiada la seva 19a edició amb rècord absolut d’assistència: 220.000 persones. Són xifres lleugerament superiors a les registrades l’any passat (215.000). Després de l’èxit assolit els darrers anys i per celebrar el 20è aniversari del festival, el Primavera arribarà per primera vegada a Los Angeles l’any 2020. Però la cita musical no abandona Barcelona, perquè entre el 4 i el 6 de juny de l’any vinent el Parc del Fòrum tornarà a acollir el festival.

Els organitzadors han fet balanç del que ha donat de si el Primavera Sound 2019 a Barcelona, que ha tingut un pressupost d’uns 15 milions d’euros. El 56 % dels assistents han estat estrangers i el 44 %, nacionals, xifres similars a les del 2018. Tot i això, destaquen que hi ha hagut un “procés de rejoveniment” al llarg dels últims anys.

Los Angeles 2020

El Primavera Sound arribarà fins a Los Angeles el 2020, amb l’objectiu de quedar-se a llarg termini a la Costa Oest dels Estats Units. El festival se celebrarà el 19 i 20 de setembre de l’any vinent en un recinte a l’aire lliure al Los Angeles State Historic Park.

El director del Primavera Sound, Gabi Ruiz, ha explicat per què s’ha escollit Los Angeles com a nou escenari per al festival. “Volem ser una plataforma per als artistes llatins i per als artistes d’aquí”, ha dit, tot i que no ha anunciat quins artistes hi aniran. Per ara, se sap que hi haurà quatre escenaris a l’aire lliure amb horari limitat fins a la mitjanit.

El Primavera portarà grups històrics a Barcelona

El director del Primavera Sound, Gabi Ruiz, ha avançat alguns detalls de com serà la 20a edició del festival a Barcelona, amb motiu de l’aniversari. “Portarem gent que en el seu moment, cada any, va tenir el seu significat”, ha explicat Ruiz. És a dir, l’objectiu és que 20 artistes que han estat protagonistes al llarg de la història del festival tornin a actuar el 2020 a Barcelona. “Complir 20 anys és un somni impressionant”, ha explicat el director, que vol que la pròxima edició sigui la més especial fins ara.

El festival ha anunciat la primera confirmació per al Primavera Sound 2020: Pavement. La banda nord-americana de rock alternatiu oferirà a Barcelona i al NOS Primavera Sound de Porto els dos únics concerts que farà en directe l’any que ve. La seva actuació coincidirà amb el desè aniversari des que el grup va debutar al Primavera, el 2010.

Primavera Sound

Rosalía tanca el 2019

Divendres a la nit les cantants dones van ser les grans protagonistes al Parc del Fòrum. En aquest sentit, els directius del Primavera Sound han volgut destacar el seu compromís per aconseguir la paritat en el cartell.

 

El festival s’acomiada aquest dissabte amb una xifra històrica de més de 63.000 assistents, en gran part perquè hi ha concerts d’artistes reconeguts internacionalment com J. Balvin i la catalana Rosalía. També posa punt final al Primavera Sound 2019 la cantant argentina Nathy Peluso, que interpreta diversos estils musicals: des del swing i el jazz, passant per la salsa i el rap.