Tot i les complicacions per la pandèmia, aquest diumenge ha començat la 66a edició del Concurs Internacional Maria Canals al Palau de la Música. S’havia de celebrar el març del 2020, però la pandèmia ho va impedir i s’ha anat posposant fins aquest estiu. Els seleccionats han començat la fase eliminatòria, que s’allargarà fins al dia 9 de juliol. El dia 11 es farà la semifinal i el 14 la final.

Menys participants, però d’arreu del món

Les restriccions sanitàries han dificultat a alguns aspirants poder viatjar fins a Barcelona. Per això, s’han reduït les sessions de la primera eliminatòria i hi ha menys participants, concretament, 35. Jordi Vivancos, director del certamen, subratlla que hi ha concursants d’arreu del món, com, per exemple, Malàsia, Israel, els Estats Units o el Japó. A més, aquesta edició és la que compta amb més aspirants espanyols.

Vivancos també ha ressaltat l’esforç que han fet els organitzadors per aconseguir que el concurs es faci presencialment: “Quan la Maria Canals va fundar el concurs ho va fer perquè la gent d’aquí pogués gaudir de la gent de fora, per posar-se al seu nivell i veure gent de tot el món”.

Els pianos tornen al carrer

Una de les activitats tradicionals del Concurs Internacional Maria Canals consisteix a treure els pianos al carrer. En total, n’hi ha 10 a diferents carrers de la ciutat i qui vulgui els pot tocar una estona.