El 3 de juliol del 1965, els Beatles van fer l’únic concert de la seva història a Barcelona. Era ple franquisme i, malgrat la vigilància i els entrebancs, les seves cançons van fer embogir la plaça de La Monumental.

Barcelona, millor que Madrid

Els Beatles venien a Barcelona després de passar per Madrid, on havien actuat a Las Ventas. Les cròniques diuen que el concert de Barcelona va ser molt més càlid, amb un públic molt més entregat. Mentre que a la capital de l’estat no es van esgotar les localitats i es veien buides algunes zones, la plaça barcelonina es va omplir de gent.

Només 24 h a Barcelona

El quartet de Liverpool va aixecar una gran expectació, tot i que no va estar ni 24 hores a la ciutat, però la petjada dels Beatles ha marcat la memòria col·lectiva dels seus seguidors.
El concert el va presentar Torrebruno i a banda dels Sirex, els principals teloners, van intervenir grups com l’orquestra Florida, Beat Chics, Freddie Davis, Los Shakers, Michel, The Modern Four, Trinidad Steel Band i l’Orquesta Florida. L’actuació dels Beatles no va començar fins passades les dotze de la nit i va durar només 35 minuts, repartits en 12 cançons i prou.

Així recordaven aquest concert dos dels assistents, el crític de cinema Jaume Figueras i Maria Lluïsa Abram.