El Concurs de piano Maria Canals té com a tradició, entre les activitats prèvies al certamen, disposar pianos a diferents punts de la via pública disponibles per a tothom. Els ciutadans que ho desitgin, així com els pianistes del concurs, tenen la possibilitat de poder tocar el piano una estona o bé gaudir del recital d’altres participants. Enguany, el concurs celebra la 66ena edició i, coincidint amb dates estiuenques, els pianos han ocupat el passeig de Gràcia durant tot el dissabte.

Hi participen 57 joves de 22 països diferents

La cita és internacional: els participants venen d’arreu d’Europa i del món. També d’altres ciutats d’Espanya, com Cadis per exemple, d’on prové en Gorka. Es va presentar el 2020 al concurs i el van agafar. Ha vingut a Barcelona a provar sort i a visitar amics. Explica que la preparació és dura, perquè el repertori que s’ha d’interpretar és llarg i complex.

En total, hi participen 57 joves de 22 països diferents que opten a un premi final per valor de 25.000 euros. Entre els que quedin més ben posicionats, un cop passades les diferents fases, també hi ha 80.000 € en joc.