El grup insígnia de l’anomenat Rock Català dels anys noranta Sopa de Cabra s’ha estrenat al teatre de Montjuïc i al Festival Grec 2021 amb tots els seients ocupats: les 1.475 entrades (el 70 % d’aforament, tal com manen les restriccions) es van exhaurir en pocs dies.

“Bona nit, malparits!” ha estat el primer que se li ha sentit dir a Gerard Quintana, una tradició que el públic ha aplaudit amb entusiasme. Si hi ha un grup que ha envellit amb el seu públic és Sopa de Cabra. De fet, més d’un espectador i d’una espectadora va viure en primera persona els concerts de febrer del 1991, que van donar peu al disc ‘Ben endins’, del qual Sopa celebra el 30è aniversari.

És el disc de rock català més venut fins ara

Aquest disc va enregistrar-se a Zeleste i en estudi (14 i cinc temes, respectivament), i encara avui és el disc de rock català més venut de la història, amb 300.000 còpies. A l’àlbum doble hi havia algunes de les cançons canòniques de Sopa de Cabra, com ‘El boig de la ciutat’, ‘Empordà’ o ‘Si et quedes amb mi’.

De fet, el concert ha resseguit l’ordre de les cançons tal com es van editar a ‘Ben endins’, però amb alguns temes més intercalats. És el cas de ‘Blujins rock’, ‘El carrer dels torrats‘, o ja, en els bisos, ‘Farem que surti el sol’ o ‘Camins’.

Sopa de Cabra allargarà la gira de celebració fins al 2022. També està preparant un documental i a la tardor enregistrarà una versió d’un clàssic de ‘Ben endins’, tal com ja ha fet aquesta primavera amb ‘Si et quedes amb mi’, en què han participat convidats com Santi Balmes (Love of Lesbian), Judit Neddermann o Alguer Miquel (Txarango).