Concurs Maria Canals piano

(ACN) El Concurs Maria Canals ha suspès dues de les sis sessions de la primera prova a causa de la covid-19, segons han informat els responsables. En concret, s’han anul·lat dues de les que s’havien de fer el 6 i 7 de juliol atesa la “lleugera disminució” del nombre de concursants. En concret, a causa de l’afectació de la covid en la mobilitat internacional, dels 57 joves que havien de prendre-hi part, finalment aquest dissabte n’arribaran 40 a Barcelona.

Els concursants són els mateixos que es van seleccionar el 2020, quan la cita es va posposar per la pandèmia. L’any passat hi va haver una inscripció rècord de 240 aspirants, dels quals se’n van seleccionar 84. El lapse d’un any, però, ha complicat l’agenda per a alguns dels concursants, que finalment no hi podran ser. Els responsables del certamen subratllen que precisament aquest any no s’ha obert una altra convocatòria per “donar l’oportunitat” de ser al Palau de la Música a tots els seleccionats el 2020.

Tot i la suspensió de les dues primeres proves, l’estructura del concurs es manté amb les altres quatre primeres proves els dies 6 i 7 de juliol i les quatre segones proves previstes per al 8 i el 9 de juliol. Les dues sessions de la semifinal es faran el diumenge 11 i la gran final, el dimecres 14 de juliol.