guinovart al palau de la música

L’Assemblea Catalana de la Música, que agrupa més d’una trentena d’entitats culturals i musicals, ha enviat aquest dimecres una carta al president de la Generalitat, Quim Torra, per demanar una rectificació que aclareixi en quina situació jurídica es troben els espectacles musicals, els concerts i els actes de festes majors.

L’assemblea assegura que l’últim decret aprovat pel govern amb mesures per fer front al coronavirus i la prohibició de reunions de més de 10 persones han provocat una “allau de cancel·lacions” d’activitats. En la missiva critiquen que les noves mesures no deixaven clar si es podien organitzar aquest tipus d’actes i que tot plegat ha generat “caos i desconcert”. Per aquest motiu, demanen una rectificació pública amb mesures clares que evitin l’ambigüitat actual. 

Des de l’Assemblea Catalana de la Música asseguren que n’estan sortint perjudicats tot i ser un sector que, diuen, complia tots els protocols de seguretat “amb tot el rigor i responsabilitat”. En aquest sentit, l’agrupació constata contradiccions entre els diferents departaments de la Generalitat. Afirmen també que des de la Conselleria de Cultura s’anima i es felicita els organitzadors d’actes segurs, mentre des de Salut es desaconsella als ajuntaments que es duguin a terme.

Reclamen un pla de rescat per evitar la desaparició

En la carta també han recordat a Torra que el sector cultural i de la música està molt tocat per la crisi del coronavirus i demanen un pla de rescat davant del “perill imminent de desaparició“. Per aquest motiu, sol·liciten una reunió d’urgència amb el govern per tractar aquesta possible iniciativa.