Assumpta Serna interpreta Nelita a 'La canción de Ipanema'

(ACN) El musical ‘La canción de Ipanema’ que dirigeix Rubén Yuste reflexiona sobre les pors que bloquegen les persones i sobre els límits de l’amor amb el popular ritme brasiler de bossa nova a l’Aquitània Teatre. L’obra és de José Luis Sánchez i se situa als anys 60 en el moment en què Jobim i Vinícius de Moraes van compondre les cançons més famoses de la bossa nova.

En declaracions a l’ACN, Assumpta Serna, que es posa a la pell de la Nelita, ha explicat que l’obra és un cant a la dona. ‘La canción de Ipanema’ narra la història d’amor entre el poeta i una noia de 19 anys que el va inspirar per crear alguns dels seus temes. L’espectacle en castellà i amb música en directe s’estrenarà dijous i podrà veure’s fins al 13 de setembre.

La parella formada pel poeta Vinícius de Moraes i la Nelita, de 19 anys, ho tenien tot en contra: els pares de la noia li van prohibir veure’l, van avançar la boda amb el seu antic promès, les dones no podien decidir sense l’autorització d’un home. Tot i això, el poeta no es va rendir i va crear un pla per vèncer els prejudicis de la societat per poder estar amb ella.

La vida de Vinícius de Moraes

Rubén Yuste, director de ‘La canción de Ipanema’, assenyala, en declaracions a l’ACN, que el musical és una comèdia i una història d’amor que explica la vida de Vinícius de Moraes i tot el context que va viure, i com va escriure i qui el va inspirar per fer-ho la famosa cançó de ‘Garota de Ipanema’.

El musical, ha detallat Yuste, té un rerefons important i té com a leitmotiv “la por que ens bloqueja i no només en l’amor, sinó en la vida professional i en les decisions que prenem dia a dia”. Un altre tema, ha apuntat, és el feminisme i el paper de la dona dins la societat, que es veu en el personatge de la Nelita. A l’obra, hi ha un 65 % de realitat i un 35 % d’adaptació. Les coses generals de l’espectacle són reals, ha explicat José Luis Sánchez.

El musical se situa en dues èpoques diferents amb la protagonista, la Nelita, de jove i de més gran. Aquesta darrera la interpreta Assumpta Serna. L’actriu ha explicat que ‘La canción de Ipanema’ és un cant a “la dona, una dona lluitadora, forta, somiadora, que fa possible cada dia millorar la seva vida i la dels altres, i que lluita contra les coses establertes i es fa preguntes”.

Serna també ha remarcat la importància d’una obra com aquesta en aquesta època marcada pel coronavirus. “Hem de viure la vida a fons sense pors i sense limitar-nos i perseguir els nostres somnis perquè són el motor de la nostra vida, i si no tenim el desig per millorar i per fer-ho millor, és molt trist. Fer obres com aquesta amb aquest missatge és fonamental i en un moment com ara”, ha apuntat.

Repartiment

L’actor Toni Sevilla interpreta al muntatge un comissari que és a l’aeroport i es troba la Nelita, interpretada per Serna, que es manifestava sola. El comissari la deté i se l’emporta a comissaria i ella li explica quina ha estat la seva vida i el procés de com ha arribat fins aquí. “I es van fent amics, i si hi ha una segona part seriem ja un matrimoni”, ha explicat Sevilla.

A més de Serna i Sevilla, actuen a l’obra José Luís Sánchez, Adriana García, Jordi Cadellans, Lari Antunes, Bruno Butenas i Gabriel Fortunato. La direcció musical és de Menno Marien.