Els Cinemes Verdi passen a l’ofensiva. Vistes les dificultats amb què es troben les sales de cinema com a conseqüència de la pandèmia de la covid-19, han decidit crear una aplicació que permetrà mirar pel·lícules a demanda des de casa. Ho ha avançat al programa ‘reset’, de betevé, Adolfo Blanco, fundador de la distribuïdora A Contracorriente Films i responsable dels Cinemes Verdi.

Segons ha explicat Blanco, es tracta dels canals Cines Verdi i Feel Good, que apareixeran pròximament als televisors intel·ligents. “Es podrà veure inicialment als televisors Samsung, però s’està parlant amb altres fabricants”, ha dit el responsable dels Verdi.

Els canals Cines Verdi i Feel Good es podran veure inicialment als televisors Samsung, però s’està parlant amb altres fabricants
Adolfo Blanco, responsable dels Cinemes Verdi

Seran canals gratuïts, “amb algun anunci”, en què s’oferirà una programació “totalment alineada amb els Verdi“, com ara pel·lícules independents i cinema clàssic, tal com ha subratllat Blanco. Seran, a més, “pel·lícules que han passat pels Verdi” i els usuaris les podran mirar a l’hora que vulguin.

‘La cartellera’ en Versió Femenina
Dones cineastes: feminisme invisible

Aquesta iniciativa s’afegeix a la Sala Virtual, que A Contracorriente Films va engegar fa uns mesos. Es tracta d’una plataforma de pagament que permet veure des de casa pel·lícules de sales com els Verdi o els Girona.

Blanco: “Hi haurà més tancaments”

Adolfo Blanco també ha posat de manifest la situació complicada que viuen les sales de cinema. “Barcelona no va sobrada de cines i jo crec que, quan això acabi, hi haurà més tancaments“, ha dit el responsable dels Verdi, en referència a la desaparició dels Cinemes Méliès, per exemple. En aquest sentit, pronostica que hi haurà barris que es quedaran “orfes de cines”, si no ho han fet ja.

Un “salvavides” per al sector

El fundador d’A Contracorriente Films ha destacat que algunes sales han tingut una baixada de fins al 70 % o el 80 % de públic, com a conseqüència de la pandèmia. Davant d’aquesta situació, ha reclamat a l’Administració que llenci un “salvavides” per a aquest sector, que assegura que està “tocadíssim“. Blanco considera que cal considerar “essencial” no només la cultura, sinó també “la forma en què la consumim“.

Toni Vall: “Per què no hi ha cines públics?”

El crític cinematogràfic Toni Vall ha qualificat de “vergonyós” el fet que les administracions no hagin emprès cap iniciativa per ajudar el sector i ha reclamat la “intervenció pública“. Després d’afirmar que “bona part dels cinemes que es mantenen oberts a Catalunya és gràcies a la implicació dels ajuntaments“, ha exigit a la Generalitat i al govern municipal que “es posin les piles” i s’ha demanat per què no poden haver-hi cinemes públics, així com s’ha fet amb alguns teatres i espais museístics de la ciutat.

De ‘Cinema Paradiso’, a ‘Los lunes al sol’

Una altra mostra de la situació que viuen les sales de cinema de Barcelona l’ha donada Víctor Baldoví, que diu que ha passat “de viure a ‘Cinema Paradiso’ al seu particular ‘Los lunes al sol‘”. Aquest treballador dels Comèdia ha explicat al ‘reset’ que, després d’una excedència per escriure un llibre, ara vol tornar a treballar al cinema i no pot fer-ho “perquè no hi ha vacants“. Una situació que ha confessat que viu amb “impotència“, ja que treballa en aquestes sales des de l’any 1997.