centre lgtbi

El Centre LGTBI de Barcelona inicia aquest dimarts, 21 d’abril, una setmana d’activitats virtuals per celebrar la diada de Sant Jordi, així com el Dia de la Visibilitat Lèsbica, que es commemora el dia 26. Totes les activitats es podran seguir a través de les xarxes socials amb l’objectiu de mantenir la celebració, alhora que les mesures de confinament obligades per la pandèmia del coronavirus.

La primera de les activitats, aquest dimarts 21 a les 18 h, consistirà en una conversa en directe entre el director del Centre LGTBI, Andreu Agustín, i el fundador de la revista ‘Ajoblanco’, Pepe Ribas. La xerrada, que es podrà seguir en directe a través del compte d’Instagram del centre (@barcelonalgtbi), vol servir d’homenatge a aquesta publicació, considerada un referent de la contracultura dels 70.

El dimecres dia 22, a la mateixa hora i també per Instagram, es podrà seguir la conversa entre el dinamitzador del Centre LGTBI, Pol Galofre, i l’escriptora, poeta i activista trans Elizabeth Duval. Parlaran del seu darrer llibre, ‘Reinas‘, una obra autobiogràfica que parteix de la redacció d’un diari personal.

El dia de Sant Jordi, el 23 d’abril, es compartiran a través de Twitter les recomanacions literàries que faran diverses activistes i creadores. Mentre que el dia següent, 24 d’abril, l’escriptor Sebastià Portell dinamitzarà un recital de poesia LGTBIQ, amb micro obert, que té el suport de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC). Serà també a les 18 h a Instagram.

D’altra banda, el 26 d’abril es commemorarà el Dia de la Visibilitat Lèsbica, per la qual s’estava preparant una jornada específica d’activitats que es reprogramarà per a més endavant. Tot i això, aquell mateix dia la dinamitzadora Maria Pujol entrevistarà Irantzu Varela, periodista i activista feminista. A més, durant la jornada es promourà una acció de visibilitat a través de les xarxes socials, incentivant la publicació de fotografies amb les etiquetes #BollosACasa i #BollosEnCasa.