Són diverses les iniciatives que estan sorgint aquests dies en benefici de la recerca i la cura del coronavirus. L’última és la que ha liderat el cantant Miki Núñez, que ha fet una versió coral de la cançó ‘Escriurem’ per col·laborar en la campanya “#JoEmCorono”. Hi han participat un quinzena d’artistes: Cesk Freixas, Lildami, Blaumut, La Pegatina, Judit Nedderman, Els Amics de les Arts, Doctor Prats, Buhos, Sey Sisters, Natalia Lacunza, Alba Reche, Sara Roy, Bely Basarte i Maren.

La cançó va acompanyada d’un videoclip en què es veu el procés d’enregistrament del tema, que a causa de la situació de confinament actual ha obligat els artistes a fer-ho des de casa seva, una imatge a la qual estem cada cop més acostumats.

 

La campanya “#JoEmCorono” té com a objectiu recaptar fons per la recerca del coronavirus que s’està desenvolupant des de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses a l’Hospital Germans Trias i l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa. Els investigadors, liderats pel Dr. Bonaventura Clotet, estan treballant en dues línies: l’estudi clínic per la prevenció i tractament de la covid-19 i el desenvolupament d’una vacuna. Els beneficis de la distribució digital de la cançó serviran per finançar aquests dos projectes de recerca.

Altres persones de la cultura s’han sumat a la iniciativa, com ara Joan Manel Serrat, Pedro Almodóvar, David Bisbal, Úrsula Corberó i molts d’altres.

‘Escriurem’ és una cançó que ha tingut més de 10 milions de reproduccions a les plataformes digitals des que es va publicar el setembre. Aquests dies s’ha convertit en un himne d’esperança que diversos col·lectius han adoptat per seguir endavant amb positivitat. Aquesta és la versió original.