Les carrosses de la cavalcada de Reis 2020 han fet aquest divendres les proves de seguretat i de verificació dels equipaments audiovisuals i ornamentals. Les proves s’han fet a l’esplanada del Palau Victòria Eugènia de la Fira de Barcelona i del parc de Montjuïc per tal de comprovar que els elements resisteixen al vent i a les vibracions dels vehicles. La carrossa de betevé, que un any més encapçalarà la cavalcada, també ha fet les proves de les càmeres i pantalles màgiques.

Energia per als Reis

Com altres anys la carrossa de betevé captarà l’energia de la mainada i la donarà als Reis d’Orient per tal que puguin repartir tots els regals. Tot això és possible gràcies a dues càmeres instal·lades a la carrossa que, mitjançant un algorisme, detecten les cares de les persones que duen la corona màgica d’aquesta casa. Dues pantalles gegants aniran mostrant com l’energia i els somriures dels infants són captats per les càmeres.

Quan el sistema informàtic detecta una persona amb corona màgica fa un zoom i afegeix efectes digitals i sonors a la imatge. El públic podrà veure en directe la seva imatge modificada amb aquests efectes. Abans de la cavalcada, es repartiran 70.000 d’aquestes corones perquè tots els nens hi puguin participar.

La cavalcada, a betevé

Els Reis d’Orient arribaran a les sis de la tarda al Moll de la Fusta i desfilaran fins a la plaça d’Espanya. Des de dos quarts de sis, aquesta casa retransmetrà en directe tots els detalls de la nit més màgica de l’any a la televisió, web i xarxes socials amb l’etiqueta #betevéReis. Jordi Montalbo i Marta Ballesta retransmetran des del Pla de PalauRoger Torres a peu de carrer i Laura Arias des de la carrossa de betevé.