Els Reis d’Orient han arribat aquest diumenge a la tarda al Moll de la Fusta a bord del pailebot Santa Eulàlia. Centenars de nens i nenes s’hi han aplegat per donar la benvinguda a la ciutat a Melcior, Gaspar i Baltasar. Un cop han desembarcat Ses Majestats, els han saludat i han recollit algunes de les cartes dels infants.

Com mana la tradició, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha rebut Ses Majestats després de travessar el mar Mediterrani i els ha donat el pa i la sal com a símbol d’hospitalitat i acolliment. A més, els ha lliurat la clau que obre les portes de les llars de tota la ciutat, un element imprescindible per ajudar-los a repartir regals aquesta nit.

Ciutat “verda” i “tolerant”

Ada Colau ha defensat Barcelona com una ciutat “verda i acollidora” en la qual s’està “traient cotxes perquè hi hagi menys contaminació”. A més, l’alcaldessa ha recordat als nens i nenes que les joguines no tenen gènere i ha assegurat que Barcelona desitja “que ningú no passi gana ni pateixi discriminació”.

Melcior, amb una retirada al fundador de l’ONG Proactiva Opem Arms, Òscar Camps, i Gaspar, amb una semblança amb el primer tinent d’alcalde de Cultura, Educació i Ciència, Joan Subirats, i Baltasar, han agraït als infants barcelonins la rebuda. En aquesta ocasió, l’encarregat de dirigir unes paraules als assistents ha estat Baltasar. En el seu discurs, el rei ha descrit Barcelona com “una ciutat oberta i tolerant”, que “acull tothom qui arriba a la ciutat, vingui d’on vingui”. Baltasar, a més, s’ha referit als “nens i nenes que segueixen patint conseqüències de guerres”, una situació que “no us agrada”, ha dit.