Després que els nens i nenes de la ciutat ja hagin entregat les cartes al patges reials que des de fa setmanes volten per la ciutat, Ses Majestats els Reis d’Orient està previst que arribin a les 16 h al Port de Barcelona a bord del pailebot Santa Eulàlia. Allà els rebrà l’alcaldessa, Ada Colau, que els entregarà la clau de la ciutat perquè puguin entrar a totes les cases a deixar els regals que han portat.

La cavalcada però no començarà fins a les 18 h a l’avinguda del Marquès de l’Argentera. Des d’allà Ses Majestats i el seu seguici recorreran la via Laietana, les places d’Urquinaona, de Catalunya i de la Universitat, el carrer de Sepúlveda, la plaça d’Espanya i l’avinguda de la Reina Maria Cristina fins a arribar a la Font Màgica al voltant de les 21 h.

La cavalcada es podrà seguir en directe a betevé. En el mapa podeu veure el recorregut amb els horaris previstos del pas dels Reis.

Recorregut Cavalcada Reis 2020

Espais adaptats

Al llarg del recorregut de la cavalcada hi haurà tres espais habilitats per a persones amb mobilitat reduïda. Seran al Moll de la Fusta, on arribaran Ses Majestats; a la plaça d’Antonio López amb el passeig d’Isabel II i a la plaça d’Espanya, entre l’avinguda de la Reina Maria Cristina i la del Paral·lel.

Afectacions al trànsit

La cavalcada de Reis afectarà el trànsit en superfície al centre de la ciutat durant diumenge, dia 5 de gener, a partir de les 17 h. En concret afectarà principalment els carrers per on passarà el seguici tot i que, en la mesura que sigui possible i sempre que l’ocupació del públic ho permeti, es facilitarà la circulació transversal per aquestes vies.

També es prohibirà la circulació de camions de gran tonatge a tota la ciutat i es tallarà la sortida 21 en sentit Besòs de la ronda del Litoral. Si cal, també es tallarà la mateixa sortida en sentit Llobregat per garantir la mobilitat a la plaça de les Drassanes.

A la cavalcada, en metro

Les afectacions al trànsit també es notaran en nombroses línies d’autobús. Per aquest motiu TMB recomana l’ús del metro com a alternativa per desplaçar-se per la ciutat. Durant la tarda del 5 de gener s’incrementarà la freqüència d’algunes línies de metro per compensar aquestes afectacions i garantir la mobilitat.

Les cavalcades als barris

Més enllà de la gran cavalcada de Reis a Barcelona hi ha programats un total de 20 seguicis reials als diferents barris de la ciutat. Pots consultar-los tots aquí.