Des de fa més de 100 anys, l’Hospital HM Nens organitza, cada any pel dia de Reis, una recollida de joguines. Aquest Nadal, en una xifra semblant a la de les últimes campanyes, ha aconseguit recaptar més de 10.000 joguines per a infants de tota la ciutat.

Tot i que la recollida comença sempre el primer dia de desembre, el punt àlgid acostuma a ser el 5 de gener amb la participació a la Fira de Reis de la Gran Via de Barcelona. Els voluntaris que col·laboren en la campanya van situar una furgoneta a la cruïlla de la Gran Via amb el carrer de Muntaner per recollir donacions. Després d’un mes fent recaptació de regals, la nit de Reis s’han dipositat totes les donacions a l’edifici central de l’Hospital HM Nens, al carrer del Consell de Cent. Un cop comptats i revisats els regals, els voluntaris han carregat diverses furgonetes, que els han transportat per tota la ciutat.

Millora la qualitat de les joguines

El doctor Javier Massaguer, director de la Fundació HM Obra Social Nens, impulsora de la iniciativa, assegura que “és la proposta més maca que organitzem durant tot l’any”. A més, explica que “fa anys que ens movem en les mateixes xifres de donacions, però ens fa molt contents veure que, cada any, la qualitat de les joguines millora. Cada cop més, la gent s’absté de donar jocs violents o bèl·lics i opta per opcions més educatives” i afegeix que “els puzles i els jocs de taula són les grans estrelles”.